Prelistavajući časopise koji daju savete o uređenju enterijera, sigurno ste naišli na bezbroj kombinacija i načina da opremite svoje gnezdo. Ponekad ugledamo sliku i pomislimo „hoću istu ovakvu dnevnu sobu“! Ipak, da li baš istu… Kao što je poznato, tajna lepote je upravo u onim sitnim detaljima koji se možda prvim pogledom ne primećuju, ali bez kojih prostorija nikako ne bi bila ista. Držač za zavese, svećnjak, materijal kojim je presvučen tabure u ćošku, lampa… Samo trenutak! Lampu, koliko god bila mala ne možemo svrstati u sitnice, jer je upravo ona ta koja kao izvor večernje svetlosti obasjava. Ako ste mislili da nije bitno u šta ćete ušrafiti sijalicu, nije baš tako. Mi smo se potrudili da za vas pronađemo neke od najkreativnijih rešenja, od oficijalnih, do neobaveznih, podnih ili stonih, pa možda i zidnih, malih i velikih, sa zabavnim ili konvencionalnim abažurima. Možda baš neka od ovih pronađe put do vašeg noćnog stočića, predsoblja ili polica sa knjigama, a možda vam neka priraste i za zid.

Foto: ufunk.net

Foto: ufunk.net

Baget koji svetli? Teško da ćete pronaći kreativnije i originalnije osvetljenje osvetljenje za svoju kuhinju i lepe večere koje slede.

 

Foto: instantshift.com

Foto: instantshift.com

Ovaj mali nestaško bi izgleda da i on pođe na spavanje, ali ipak ništa od toga.

 

Foto: homesandhues.com

Foto: homesandhues.com

Čitava lampa u vidu raskošnog dvorca učiniće prostoriju u kojoj se nalazi potpuno drugačijom, a nema tog prijatelja koji vas neće pitati gde ste je kupili.

 

Foto: decoist.com

Foto: decoist.com

“Ćošak” dekorativna lampa za predivne intimne i romantične trenutke.

 

Foto: trendhunter.com

Foto: trendhunter.com

Savršena za dečiju sobu, a što je najvažnije, potpuno bezbedna po vaše dete, a svetlo je dostupno u nekoliko različitih boja.

 

Foto: coolthings.com

Foto: coolthings.com

Ovo je jedinstvena prilika da u svojoj kući imate svoj lični Mesec, koji će obasjavati samo vas.

 

Foto: home-designing.com

Foto: home-designing.com

Lampa obešenjak… Hm… Što da ne?

 

Foto: twistedsifter.com

Foto: twistedsifter.com

Oblak lampa od vate, idealna je za slabo osvetljenje u spavaćoj sobi.

 

Foto: trendir.com

Foto: trendir.com

Izdubljni abažur koji ostavlja hipnotišući efekat na čitavu prostoriju…

Foto: digitaltrends.com

Foto: digitaltrends.com

Lampa u obliku otvorene knjige na zidu, odlična za hodnike i prostore gde nema mesta za stočić sa tradicionalnom lampom.

Naslovna fotografija: manmakehome.com