E, došao je trenutak da se, na neki način, malo pozabavimo i ljubiteljima ovog opojnog alkoholnog napitka. Za istinske poznavaoce vina, ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo puko gomilanje flaša vina u nekoj prašnjavoj ostavi, gde će flaše stajati po policama sa paučinom ili na podu pored prepunih kutija. Odlaganje vina, zadovoljstvo je koliko i samo konzumiranje i zato zaslužuje punu pažnju. U tu čast, tragali smo i pronašli najlepše i najzanimljivije vinske podrume na svetu, koji protivno ubeđenju, ne moraju nužno biti u podrumu. Ako više od svega uživate u čaši kvalitetnog vina, pozivamo vas da zajedno sa nama proputujete svetom, a možda usput dobijete ideju kako da uredite, svoju malu škrinju sa tečnim blagom.  

1

Foto: magnusinc.com

Još jedno originalno rešenje za prazan prostor ispod kuhinje.

2

Foto: finedininglovers.com

Spektakularna skrivena škrinja sa tečnim blagom.

3

Foto: winegifted.com

Svetlo i transparentno, pun doživljaj, kako za čulo ukusa, podjednako i za čulo vida.

5

Foto: archiii.com

Jednostavno, sa jasnom namenom, minimalistički moderno. A tu je i pogled na more. Živeli.

6

Foto: grandepassione.com

Gutljaj pića koje su i sami bogovi drevnih civilizacija kušali sa zadovoljstvom, uz ovakav pogled… Mi smo bez reči, a vi?

7

Foto: finavina.wordpress.com

“Tajni” prolaz koji uskim spiralnim stepenicama vodi pravo u jedno malo podzemno carstvo najkvalitetnijih vina? Zvuči savršeno, zar ne?

8

Foto: Memorabledecor.com

Kada je sve podređeno vinu i hedonizmu koje ono zna da pričini…

9

Foto: zillow.com

Zar ne bi bilo divno u sklopu kuće imati jednu baš ovakvu prostoriju?

10

Foto: decoist.com

Ostava ispod stepenica ne mora biti ni prašnjava niti zapuštena, a ako odlučite da je preuredite, evo jednog odličnog predloga.

4

Foto: Pinterest

Evo jednog savršenog načina da se do zadnjeg kvadratnog milimetra iskoristi i uklopi uzak ćošak u koji ništa drugo ne može da stane.

Naslovna fotografija: Candy’s Dirt