Kada su Ronald i Monika Fenti, 20 februara 1988. godine dobili devojčicu nisu ni sanjali da će ona ubrzo postati svetski poznata diva, koja će glasom i stasom diktirati trendove bukvalno celom svetu. Devojčica koja je kao mala želela da postane –crna Madona-, postigla je da se njeno ime širom muzičkog i modnog sveta sa oduševljenjem izgovara. Njeno ime je Robin Fenti, a svet je zna kao Rijanu (Rihanna).

 

voli_voce

Foto: Pinterest

Kada je ishrana u pitanju, a kako je i sama izjavila ne voli začinjenu hranu, a povrće još manje. Praktikuje voće u svim obrocima, a ima izgled koji potkrepljuje tu tvrdnju.

 

detinjstvo

Foto: lipstickalley.com

Nije imala baš uobičajeno detinjstvo. Roditelji su se često svađali jer je otac bio ovisnik od alkohola i kokaina. U ranom detinjstvu je sa njim prodavala polovnu garderobu na pijačnoj tezgi.

 

sa_barbadosa

Foto: saintereso.com

Njen rodni Barbados ju je proglasio za ambasadora kulture, a takođe, ova prelepa ostrvska država posvetila je svoj nacionalni praznik, koji se proslavlja 01. februara upravo ovoj lepotici anđeoskog glasa.

 

rijana_i_opra

Foto: Pinterest

Prilikom jednog gostovanja u Oprinom šou programu (Oprah), Rijana je izjavila da svojoj majci često šalje poklone, ali da joj ih ona vraća, jer smatra da su preskupi da bi ih primila.

 

golisave_slike

Foto: scopecube.com

Iako je poznata po slikama na kojima je mnogo više gola nego obučena, a koje objavljuje na društvenim mrežama, u nekoliko navrata je odbila čuveni Plejboj (Playboy) magazin da se za potrebe naslovnice slika obnažena.

 

bogatstvo

Foto: fashionmagazine.com

Njeno trenutno bogatstvo procenjeno je na 90 miliona američkih dolara. Inače, dominira na društvenim mrežama kao najpopularnija poznata ličnost na Fejsbuku (Facebook) i šesta je po broju pratilaca na Tviteru (Twitter), dok njen Instagram profil prati skoro milion pratilaca.

 

pice_pre_izlaska_na_scenu

Foto: Pinterest

Svaki put pre nego što izađe na svenu, ima jedan mali ritual koji upražnjava, a to je ispijanje „na ex“ čaše kratkog pića. Uglavnom je to crni liker, a ponekad i votka.

 

vostane_figure

Foto: zimbio.com

Jedna je od retkih svetskih zvezda, koja može da se pohvali da ima čak 7 voštanih figura širom sveta. Voštane replike ove lepotice nalaze se u muzeju voštanih figura „Madam Tiso“ (Madame Tussauds) Beču (Vienna), Las Vegasu (Las Vegas), Vašingtonu (Washington, DC), Holivudu (Holywood), Berlinu (Berlin), Londonu (London) i Sidneju (Sydney).

 

oborila_rekorde

Foto: Pinterest

Rijana drži rekord kao jedina žena umetnica čiji video zapis na Jutjub kanalu (Youtube chanell) je pogledalo preko 2 milijarde ljudi širom sveta. Takođe drži Ginisov rekord po broju prodatih ploča u 2012. godini – 58 miliona.

 

Juan_rodzers

Foto: srpmusicgroup.com

Vodeći se svojom ljubavlju prema muzici, sa još dve drugarice iz škole osnovala je mali muzički bend. Njen talenat otkriven e na njenom rodnom Barbadosu, kada je na odmor došao producent Ivan Rodžers (Evan Rogers) (na slici desno), koji je jednom prilikom komentarisao sledeće: „Onog časa kada se Rijana pojavila u sobi, druge dve devojke su prestale da postoje“.

Naslovna fotografija: Full HD Pictures