Da će biti i više nego zanimljivo, ne treba ni da vam napominjemo, jer smo vas na to tradicionalno već navikli. Tragajući i širom i uzduž, pošteno smo se zabavili, baš kao što ćete i vi sada, saznajući neke gotovo neverovatne činjenice koje su nam spremile priroda, nauka, moda, pa i sam čovek.

 

Foto: letras.mus.br

Foto: letras.mus.br

Da kitovi nisu samo dobroćudni divovi koji mirno plivaju okolo i jedu samo tone planktona, svedoči činjenica koja kaže da su kitovi ubice razvili taktiku po kojoj obrnu ajkule na leđa i na taj način ih uspavaju, a zatim doslovno udave i to samo da bi se poslužili njihovom jetrom i jezikom.

 

Foto: filmstarts.de

Foto: filmstarts.de

Da li vam se čini da vam je glava vruća kada se iznervirate? E pa, ne čini vam se, jer se temperatura mozga zaista podiže kada ste pod stresom…

 

Foto: wsls.com

Foto: wsls.com

Prema jednom američkom istraživanju, od ukupne populacije sveta, čak 1/5 veruje da na Zemlji žive vanzemaljci koji su prerušeni u ljude… Eto.

 

Foto: pinterest.co.uk

Foto: pinterest.co.uk

Ne tako davne 2010. godine u Tokiju, čelnici lokalne vlasti su odlučili da svom najstarijem sugrađaninu koji je te godine punio 111 godina, čestitaju rođendan lično. Kada su se pojavili na vratima njegovog doma, zatekli su samo kostur star čak 30, jer porodica nije prijavila smrt nesrećnog čoveka, kako bi i dalje primali njegovu penziju.

 

Foto: radiomirchi.com

Foto: radiomirchi.com

Ako pomislite da su vaši problemi najveći na svetu, samo da znate da su u Bangladešu farmeri morali da počnu da uzgajaju patke umesto kokošaka zbog učestalih poplava, koje su im svake godine pravile ogromnu štetu, s obzirom da kokoške ne umeju da plivaju…

 

Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Šumska žaba sa Aljaske, kada postane suviše hladno, jednostavno zaustavi svoje disanje, zamrzne se, i na proleće, kada sneg počne da se topi, vraća se u normalno stanje, potpuno funkcionalna. Ova žaba poznata je kao „Rana Sylvatica“.

 

Foto: quora.com

Foto: quora.com

Svi znaju da prepoznaju Kineski zid, pa čak i iz kosmosa, a vi sada znate kako on izgleda na svom početku i na kraju.

 

Foto: me.me

Foto: me.me

NASA je sprovela jedan interesantan eksperiment, po kome su naučnici izlagali obične kućne paukove različitim hemikalijama i psihoaktivnim supstancama, a pri čemu su posmatrali kako izgleda mreža koju pauci pletu. Rezultati su neverovatni…

 

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Jedni od najvećih čistunaca u životinjskom carstvu svakako su beli medvedi, koji se čiste tako što vuku prednji deo tela po snegu, odgurujući se zadnjim šapama, što izgleda prilično smešno.

 

Foto: crashmacduff.wordpress.com

Foto: crashmacduff.wordpress.com

U Rusiji postoji impozantni rudnik dijamanata, čiji je prečnik toliko veliki da, uz dubinu koju poseduje stvara vazdušne struje toliko jake da bez problema može usisati helikopter. Ovaj rudnik se nalazi u udaljenoj Jakutiji.

 

Naslovna fotografija: fearbypic.pw