Naučnici su, nakon dugog istraživanja, dokazali da psi, poput ljudi, doživljavaju i proživljavaju različite stepene depresije. A statistika je dokazala da se čak 84% ljudi koji se svojevoljno izjasne da su vegetarijanci, u nekom trenutku svog života ponovo uvedu meso i mesne prerađevine u ishranu. Ako vas zanima do kakvih sve interesantnih podataka smo još stigli, onda je tekst u produžetku kao stvoren za udovoljavanje radoznalosti.

 

Foto: greenprophet.com

Foto: greenprophet.com

U potrazi za jednim od najkontraverznijih vozila, krećemo, možda i očekivano, put Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mercedes, čija je spoljašnjost prekrivena čistim belim zlatom, sa V 10 motorom, od potpuno neverovatnih 1.600 konjskih snaga, konstruisan je posebno po želji anonimnog naftnog magnata, čije se bogatstvo meri milijardama američkih dolara.

 

Foto: 101dogbreeds.com

Foto: 101dogbreeds.com

Imamo jedno zanimljivo pitanje: da li znate koliko košta najskuplji pas na svetu? Cena mu je prilično vrtoglava, zato bi bilo bolje da sednete. Radi se o svoti od 1,6 miliona američkih dolara, a u pitanju je Crveni tibetanski mastif, rasa stara skoro 5.000 godina kako navodi kineski Kinološki savez, za koga se duboko veruje da je reinkarnacija velikog Bude.

 

Foto: datuopinion.com

Foto: datuopinion.com

Jezero Flethed (Flathead) u saveznoj američkoj državi Montana, jedno je od najčistijih slatkovodnih jezera na svetu, čija prozirnost seže i nekoliko desetina metara ispod površine. Voda u njemu je toliko bistra da se gubi realna predstava o dubini, čiji prosek iznosi čak 50 metara, a najdublja tačka leži na čak 113 metara.

 

Foto: izismile.com

Foto: izismile.com

Sigurno ste gledali bar jednu emisiju čuvenog britanskog avanturiste Edvadra Majkla „Ber“ Grilsa (Bear Grylls), u kojoj on, kako bi preživeo jede koje kakve bobice, bubice, iznutrice i lišće? Ako vas je zainteresovalo ikada kako izgleda kad se u divljini kamere ugase, evo, otprilike ovako. Pijatno.

 

Foto: gizmodo.com

Foto: gizmodo.com

Korisna informacija kaže: ukoliko se nekad zasmejete do te mere da se, popularno rečeno, „zacenite od smeha“ i da vas bole trbušni mišići, a suze same krenu, dovoljno je da vas neko uštine, pogotovo na mestima gde je koža tanja i da na taj način vam prekine „začarani krug“ smeha.

 

Foto: twentytwowords.com

Foto: twentytwowords.com

Kada ljudsko oko nije u stanju da zabeleži neku sliku, u pomoć uskače kamera i usporeni snimak. Jedan od onih trenutaka koji zaista vredi zabeležiti je momenat kada kapljica mleka udara u površinu crne kafe u šolji i to izgleda ovako.

 

Foto: jamejamonline.ir

Foto: jamejamonline.ir

Znate one trenutke kada shvatite pun značaj izraza „ironija života“? Jedan od tih trenutaka je verovatno iskusio čovek, koji je nekim neverovatnim čudom, uspeo da preživi pad sa ivice gigantskih Nijagarinih vodopada, a poginuo tako što se okliznuo na koricu od pomorandže…

 

Foto: twistedsifter.com

Foto: twistedsifter.com

Umetnik po imenu Lukas Samaras (Lucas Samaras), dizajnirao je sobu, u kojoj su sva četiri zida, pod i plafon prekriveni ogledalima, a nameštaj je izrađen od providnog stakla. Ova nestvarna futuristička, a mogli bismo da kažemo i nevidljiva soba izgleda upravo ovako.

 

Foto: bustle.com

Foto: bustle.com

Kada su novinari jednom prilikom upitali planetarno popularnu Adel, pevačicu neverovatnih glasovnih sposobnosti, da li planira da poradi na gubljenju primetnog viška kilograma koji ima, ona je odgovorila: „Ja ne pravim muziku za oči, ja pravim muziku za uši“.

 

Foto: mom.me

Foto: mom.me

Da li ste znali da prosečno, normalno razvijeno dete od 4 godine, može da postavi između 300 i 400 pitanja dnevno, kako bi udovoljilo svojoj radoznalosti u otkrivanju sveta oko sebe?

Naslovna fotografija: Wallpaper Cave