Ljude rođene u vreme vladavine ovog zodijačkog znaka, možemo smatrati misterioznim, neustrašivim, hrabrim, izuzetno kreativnim i intuitivnim. Za njih se kaže da poseduju veliku unutrašnju energiju. Evo prilike da se upoznate sa 10 svetski poznatih škorpija…

1. Glumac Metju Mekonahi

Dobitnik je Oskara, a njegova moć transformacije na velikom platnu je nadaleko poznata što dokazuju i raznovrsne uloge u kojima se ostvario. Osim toga, on suprug i otac, a dugi niz godina se bavi i humanitarnim radom.

2. Političarka Hilari Klinton

Još u srednjoškolskim danima, vršnjaci su je prepoznavali kao “osobu koja će verovatno uspeti kad odraste”. Sa 12 godina poslala je pismo čuvenoj NASA-i, sa upitom kako da postane astronaut. Svom mačku dala je ime “Socks” (čarape) i nikada ga nije puštala da slobodno luta po dvorištu Bele kuće. Trenutno vodi kampanju za predsedničkog kandidata Sjedinjenih Američkih Država.

3. Političar Jozef Gebels

Dovoljno je reći – ministar propagande u doba Adolfa Hitlera. Energičan besednik, koga istorija vidi kao odgovornog za nemačku “Kristalnu noć”. Punih 18 godina, svakodnevno i svojeručno vodio je dnevnik, a kada ga nije sam pisao, diktirao je svojim pomoćnicima.

4. Slikar Pablo Pikaso

Jedan od najvećih umetnika koje svet pamti. Ukupna vrednost njegovih dela procenjena je na neverovatnih 750.000.000 dolara. Jednom prilikom je kroz smeh komentarisao svoj talenat: “Majka mi je rekla, ako budeš vojnik, postani general. Ako budeš sveštenik, postani Papa. Ja sam bio slikar i postao Pikaso”.

5. Modni kreator Kelvin Klajn

Kuriozitet vezan za ovu škorpiju, rođenu u novembru, je to što mu je prvi važniji klijent u atelje ušao sasvim slučajno, traživši potpuno drugi modni brend, ali ga je Klajn ubedio da napravi porudžbinu od 50.000 dolara koje je uložio u nove ideje i projekte. One su ga odvele na sam vrh modnog establišmenta.

6. Glumica Džulija Roberts

Šarmantna i talentovana glumica, ostvarila je velike uloge, ali i emotivne veze sa nekim od najvećih lepotana Holivuda. Poznata pod nadimkom “miljenica Amerike”, godinama je radila za UNICEF, a malo je poznato da je svojevoljno promenila veru u hinduizam.

7. Glumac Leonardo Di Kaprio

Umetnik neospornog talenta, koji u svakoj prilici popularizuje ekološku svest na globalnom nivou. Donator je mnogih humanitarnih organizacija, dobitnik Oskara i jedan od promotera LGBT populacije u medijima. Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, ga je jednom prilikom nazvao “mužik”, što znači muškarčina, jer je stigao na ruski samit o tigrovima, iako mu je let do Rusije dva puta bio odložen.

8. Glumica Demi Mur

Američka glumica specifične lepote, intrigantna i snažna žena u kojoj njena deca pronalaze apsolutni uzor. Posvećena je kabali, a nakon braka sa Brus Vilisom, bila je u dugogodišnjoj vezi sa znatno mlađim Eštonom Kučerom, od koga se takođe razvela. Saradnici je karakterišu kao velikog profesionalca i surovog detaljistu.

9. Glumac Džerard Batler

Škotski glumac, misteriozne škorpionske prirode, slovi za jednog od najvećih lepotana na svetu. Mada poseduje sve osobine fatalnog zavodnika, ustvari je izuzetno odmeren i sramežljiv, što je u potpunoj suprotnosti sa ulogama koje je do sada tumačio.

10. Glumica Meg Rajan

Uvek nasmejana, simpatična i energična, a proslavili su je romantični filmovi i komedije, koji su zaradili preko 850.000.000 dolara. Sama je sebi nadenula umetnički nadimak Meg Rajan, budući da joj puno ime glasi Margaret Meri Emili En Hajra.

Uvodna fotografija: makadima.org