Njegovo puno ime je Karlos Rej Noris (Carlos Ray Norris) i definitivno je jedan od akcionih heroja koji je obeležio jedno vreme. Usput, on je ubedljivo glumac, o čijoj snazi i sposobnostima je ispričano najviše viceva. Ovaj 77-godišnji glumac, pisac, producent i politički aktivista nosilac je crnog pojasa karatea i idalje je aktivni sportista. Ako vas zanima ko je ustvari osoba koja je naterala luk da zaplače, ostanite sa nama i saznajte.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Neverovatan, ali istinit podatak kaže da Čak Noris nije ni jednom izgubio u međusobnim takmičarskim borbama od 1968. godine!

 

Foto: chinesemartialstudies.com

Foto: chinesemartialstudies.com

Poznat po farmerkama koje najčešće nosi, sam je dizajnirao poseban model koji mu omogućava adekvatnu pokretljivost prilikom izvođenja borilačkih zahvata.

 

Foto: salvationsisters.com

Foto: salvationsisters.com

Bio je prvi čovek koji je došao sa Zapada, a da je dostigao 8. dan crnog pojasa i titulu Velikog majstora taekvonda. Vremenom, osnovao je sopstvenu borilačku veštinu po imenu „Čun Kuk Do“.

 

Foto: rockshockpop.com

Foto: rockshockpop.com

Verovali ili ne, po ugledu na lik Čaka Norisa, a na njegovu ideju je napravljen i crtani film, koji je sa svojim emitovanjem počeo 1986. godine.

 

Foto: ranker.com

Foto: ranker.com

Šale o Čak Norisu koje su preplavile internet počele su da kruže 2005. godine.

 

Foto: visitljubljana.com

Foto: visitljubljana.com

Na intenzivirane šale o sebi, on je odgovorio na svom zvaničnom sajtu, objašnjavajući kako ih doživljava kao čist humor.

 

Foto: bzfilm.com

Foto: bzfilm.com

On je naučio Stiva Mekvina (Steve McQueen) karateu, a za uzvrat Stiv ga je naveo da se upusti u glumačke vode. Obojica su bili dobri prijatelji sa Brus Lijem (Bruce Lee)

 

Foto: sport.gentside.com

Foto: sport.gentside.com

Takođe, Noris je ponosni vlasnik crnog pojasa u džudou, brazilskoj džiju džici i veštini po imenu tang so du.

 

Foto: goodreads.com

Foto: goodreads.com

Pored svih talenata koje je pokazao, Čak Noris je pokazao i talenat prema pisanju, čak je postao i najbolje prodavan autor izdavača „Njujork Tajms“ (New York Times).

 

Foto: todayifoundout.com

Foto: todayifoundout.com

Kao što Albert Ajnštajn nije imao odlične ocene u školi, tako ni Čak nije pokazivao afinitete prema fizičkim aktivnostima, kojima se tek kasnije ozbiljnije posvetio.

Naslovna fotografija: Wallpaper Cave