Eh da, vreme u koje su naše bake umele da ulupaju po 12 jaja i stave kilogram oljuštenih i samlevenih oraha, kako bi torta bila ukusnija, ostalo je davno iza nas. Takođe, davno je prošlo vreme u kome su se torte jele samo na proslavama ili nakon bogatog nedeljnog ručka. Nastupilo je doba Jolande Gamp (Yolanda Gampp), dobre vile slatkog ugođaja. Ona je 33-godišnja samouka poslastičarka iz Toronta (Toronto, Canada) čiji talenat nije došao tek tako, s obzirom da joj je otac pekar po zanimanju. Ona je preko svog Jutjub kanala pod originalnim nazivom „How To Cake It“, u emisijama koje idu uživo, pokazala da je pravljenje, oblikovanje i ukrašavanje torte ustvari prava i nikad slađa umetnost. Ako niste imali prilike da vidite magiju koju Jolanda širi, počastićemo vas sa 10 slatkih ideja, a vi, ako ste dovoljno hrabri, pokušajte da ponovite slasnu ludoriju po njenom receptu.

Foto: babyology.com.au

Foto: babyology.com.au

Torta sa ukusom, ali i oblikom savršenog ananasa. Ako mislite da “lišće” na vrhu ove slatke poslastice nije jestivo, slobodno gricnite i iznenadićete se.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ne, ovo nije hamburger sa porcijom pomrita i činijicom kečapa kao umakom, ovo je torta, slatka poput meda.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Italijanske špagete sa ćuftama u sosu? I sve to u velikoj šerpi? Bolje pogledajte ponovo… 

 

Foto: cheeseca.com

Foto: cheeseca.com

Torta u obliku kutije sa preslatkim i ukusnim domaćim bombonama, napravljena specijalno za dan majki. Maestralno!

 

Foto: howtocakeit.com

Foto: howtocakeit.com

Ne bojte se, ovo nije mesto strašnog zločina, ovo je vrhunac poslastičarske kreativnosti u oblikovanju torta. Slatki sirup od maline samo je jedan od tajnih sastojaka ovog, pažnje vrednog, slatkiša.

 

Foto: howtocakeit.com

Foto: howtocakeit.com

Prvi odrezak na svetu, koji ćete poručiti nakon ručka da se pošteno zasladite. 

 

Foto: weheartit.com

Foto: weheartit.com

Iako deluje kao gomila ukusnih palačinki prelivena sirupom od karamela ili javora, ovo je torta, za koju bismo sigurno tražili recept, a verujemo, i vi.

 

Foto: sobadsogood.com

Foto: sobadsogood.com

Potpuno nekonvencionalna, možda malo i zastrašujuća, torta u vernom obliku ljudskog srca. Ipak, mi jedno malo parče ovog neobičnog slatkiša ne bismo odbili. A vi?

 

Foto: awesomeinventions.com

Foto: awesomeinventions.com

Savršeno pečena ćurka sa krompirima, ili još jedno slatko čudo, jedino “gric” može da otkloni dilemu.