Urnebesno, neizvesno, izazovno, uzbudljivo, emotivno. Ovako bismo samo delimično mogli da opišemo serije koje su nam obeležavale detinjstva, tinejdžerske dane ili čak i život. Akcija, komedija, romansa, drama, bilo je svega i za svačiji ukus. Smejali smo se, plakali, strepeli, sumnjali, voleli, navijali i bili tužni kada dođe poslednja epizoda. Odlučili smo da se ovom prilikom podsetimo svih tih serija koje bismo rado našli vremena da gledamo ponovo.

 

ali_mekbil

Foto: glennbeck.com

Ali MekBil (Ally McBeal).

Ekscentrična, urnebesna i po malo neprilagođena svakodnevici, Ali Mekbil, samostalna i usamljena žena, uspešni advokat. Njen i živote isto tako otkačenih njenih prijatelja pratili smo i do suza se smejali čitavih 5 sezona. I opet bismo.

 

treci_kamen_od_sunca

Foto: fanforum.com

Treći kamen od Sunca (3rd Rock from the Sun).

Dovoljno je samo nabrojati – Dik, Sali, Hari i Tomi, te da se setimo bar nekoliko urnebesnih scena koje su ovi vanzemaljci, preuzevši ljudski oblik, proizveli tokom 6 godina prikazivanja. Njihova porodična okupljanja na krovu iznajmljenog stana gospođe Dubček ostaće još dugo dugo upamćeni.

cikago

Foto: Pinterest

Čikako Houp (Chicago Hope).

TV serija sa temom dešavanja u čikaškom medicinskom centru, bez problema je držala pažnju i budila radoznalost do kraja svog prikazivanja. Hodanje Džefrija Gajgera po kancelariji u donjem vešu i njegove emocionalne krize i dileme, kao i ostatak ekipe koji je dodatno začinio seriju, nismo mogli a das a nestrpljenjem očekujemo svakog dana u dogovorenom terminu.

 

crna_guja

Foto: giaoducthoidai.vn

Crna Guja (Black Adder).

U anketi koja je sprovedena 2004. godine, građani su izglasali ovu seriju kao drugi najbolji sitkom svih vremena. Uvek ciničan, raspoložen da manipuliše, te da pribegne kukavičluku, Crna Guja se upisao na listu neprolaznih televizijskih likova.

 

tvin_piks

Foto: welcometotwinpeaks.com

Tvin Piks (Twin Peaks).

Serija koja se veoma kratko prikazivala, ali dovoljno dugo da dospe na listu 25 kultnih američkih serija svih vremena. Poslužila je kao inspiracija mnogih koje su snimane posle, a nakon nekoliko godina, kada se reprizirala, gledanost je bila neverovatno visoka.

 

slucajni_partneri

Foto: warpedfactor.com

Slučajni partneri (Moonlightning).

Šarmantni i dovitljivi, uspeh kao -slučajni partneri- su doživeli zbog velike hemije koja se osećala tokom razrađivanja teme same serije izmeu Brusa Vilisa (Bruce Willis) i Sibil Šeperd (Cybill Shepherd). Zanimljivi, šaljivi i uzbudljivi, to su bili ovi slučajni partneri.

 

alo_alo

Foto: Pinterest

Alo – alo (Allo – allo).

Rene, njegova supruga, ljubavnice, gosti i svi ostali učinili su da makar malo ublaže strahote II Svetskog rata. Urnebesna engleska ekipa priuštili su nam da se smejemo do suza i da nebrojeno puta premotavamo omiljene scene. Kostimi, dijalozi i nestvarne situacije u koje su likovi zapadali, sa razlogom su učinili da ova serija bude na samom vrhu onih koje označavamo kao omiljene.

povratak_u_idn

Foto: fishki.net

Povratak u Idn (Return to Eden).

Ova australijska sapunica doživela je ogroman uspeh tokom 80-ih godina. Nema ko nije strepeo za sudbinu prelepe Stefani Harper i radovao se njenim pobedama.

 

nik_sloter

Foto: www.plotek.pl

Tropska vrelina (Tropical Heat).

Došli smo i do legendarnog lika, Nika Slotera i tropske vreline, sa kojom se borio kako bi sa atraktivnom partnerkom rešavao zamršene slučajeve. Mali rep i popularne “havajke” bile su njegov zaštitni znak. Popularnost ove serije i samog lika u Srbiji su bile neočekivano velike.

 

mucke

Foto: unoradiobl.com

Mućke (Only Fools and Horses).

Najbolja engleska serija po mišljenju cele Engleske, a i ostatka sveta. Del Boj, Rodni i stric Albert su bili dobitna kombinacija koju teško da će i jedan reditelj više ponovo da dobije. Bezvremeni, postal su simbol generacije, sistema vrednosti i samog načina života.

Naslovna fotografija: marcelbrown.com