Kada se sećamo svojih starijih članova porodice, nekako, uvek se češće setimo bakinih kolača, nego dekinih rukotvorina. Pre se setimo bakinih mekih ruku koje su nas čuvale u šetnji, nego dekinog sigurnog stiska dok smo učili da vozimo bicikl. Bakini nedeljni ručkovi su se uglavnom prepričavali svim ostalim danima, a deku koji je sve nabavio i svesrdno pomagao, niko ne pohvali, jer dok je baka prala sudove, on je dremao u dnevnoj sobi. Mi smo odlučili da upravo sada tu malu nepravdu ispravimo i da vas podsetimo na neke mudre lekcije koje samo jedan mudri deka, pun ljubavi i nežnosti može da poruči, svojoj deci i svojim unucima.

 

Foto: deviantart.com

Foto: deviantart.com

Deca odrastaju isuviše brzo. Dok se okrenete oko sebe, ona prestanu da nose pelene i postanu stasiti ljudi, zat provodite vreme sa njima maksimalno, dok se i sama ne otisnu u beli svet.

 

Foto: favim.com

Foto: favim.com

Najvažnija osoba u vašem životu je ona, koja pristane da svoj život podeli sa vama. Zato se tako i ponašajte, volite je i čuvajte, otvorite joj kišobran kada počne kiša, kupite omiljeni slatkiš, odvedite je u šetnju, jer ona je vaše istinsko blago.

 

Foto: cavemancircus.com

Foto: cavemancircus.com

Šta god vam pričali, imate samo jednu šansu na ovom svetu. Nemojte da vam se dogodi da se jedno jutro probudite, shvatite da imate već 70 godina, a da niste uradili ni pola stvari za kojim ste žudeli i o kojima ste sanjali.

 

Foto: viralnova.com

Foto: viralnova.com

Godine prolaze mnogo brže nego što vam to deluje dok ste mladi. Zato stalno negde putujte i čuvajte uspomene i slike sa tih putovanja, jer jednog dana ćete ih držati u rukama i proživljavati opet te lepe trenutke.

 

Foto: sheknows.com

Foto: sheknows.com

Niko nikada nije došao na sam kraj svog života i požalio što nije radio više. Borite se, stvarajte, ali ne dozvolite da vam posao preotme porodicu, prijatelje i na kraju i vas same.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Kada osetite stezanje u grlu od težine koju život zna da nametne, zatvorite oči i mislite na sve ono što je bilo lepo i što će tek biti lepo. Tražite podršku i znajte da će to loše proći, jer ništa loše nije došlo a da zatim nije i prošlo.

 

Foto: 20dbhearing.com

Foto: 20dbhearing.com

Ljubomora i sumnja su sile koje izjedaju i uništavaju. Vi, deco, ipak izaberite da verujete jedno drugom, jer kome drugom na svetu imate pa verovati?

 

Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Ne tretirajte tuđe savete kao zapovesti. Jer sa svojim odlukama i rešenjima živite vi i vaša porodica, a ne savetodavci kojih će biti uvek i svuda.

 

Foto: istockphoto.com

Foto: istockphoto.com

Ako želite da znate ko vam je pravi prijatelj, navijte budilnik na 2 ujutru, otvorite imenik i počnite da zovete ljude. Onaj ko vam se tada pojavi na kućnom pragu, prijatelj vam je. Sve ostalo su poznanici.

 

Foto: ejikeinfo.com

Foto: ejikeinfo.com

Stvari su, kada prođe život samo stvari. Nemojte im robovati i nemojte strahovati za njih. Novu stolicu možete kupiti na svakom koraku, ali prijatelja, srce puno ljubavi i dečiji osmeh morate zaslužiti.

Naslovna fotografija: w-dog.net