Čekajući od govor na drevno pitanje jesmo li mi nebeski narod ili ne i pitajući se zašto je trava uvek zelenija u komšijinom dvorištu, pokušali smo da definišemo pravog, autentičnog Srbina ovog našeg doba i vremena. Ovde ne govorimo o fizičkim predispozicijama, intelektualnim karakteristikama ili moralnim preduslovima. Uspeli smo da izdvojimo 10 kristalno čistih pokazatelja da ste Srbin od glave do pete. Ako se na makar i jednu od ovih 10 šaljivih konstatacija nasmejete grohotom i od srca i potvrdno klimnete glavom, onda ste zaista Srbin. Pa, da počnemo. A da. Ne pokušavajte ovo da prevedete ili objasnite nekom strancu, ovde je po sredi isključivo „srpska stvar“.

 

Foto: all4women.co.za

Foto: all4women.co.za

Kada napraviš glupost, roditelji te porede sa decom svojih prijatelja i sa žalom konstatuju da nisi kao oni. Kada ti napraviš suprotno poređenje, druga deca ih uopšte ne zanimaju.

 

Foto: ekonomskevesti.com

Foto: ekonomskevesti.com

Kada se za jedan ručak pojede cela vekna hleba.

 

Foto: webtribune.rs

Foto: webtribune.rs

Kada se čašica rakije ujutru „drmne“ za „bolju cirkulaciju“.

 

Foto: telegraf.rs

Foto: telegraf.rs

Kada imaš bar jedne vunene čaraše koje ti je isplela baka.

 

Foto: forum-srbija.com

Foto: forum-srbija.com

Kada ti ujutru treba snaga gladijatora da bi se ugurao u prepun autobus.

 

Foto: antenazadar.hr

Foto: antenazadar.hr

Kada ti i tvoji ukućani vičete u telefonsku slušalicu, dok razgovarate sa familijom iz inostranstva. Pa zaboga, daleko su.

 

Foto: forum.hr

Foto: forum.hr

Kada unapred znate kakvo će posluženje biti na svadbi na koju idete: supa, sarma, pečenje, kupus salata i otužno slatka torta.

 

Foto: likaclub.eu

Foto: likaclub.eu

Kada te kao malog nauče da je „batina iz raja izašla“.

 

Foto: slavorum.org

Foto: slavorum.org

Kada, iz nikom poznatih razloga, 5 godina nakon kupovine televizora, upravljač i dalje stoji umotan u foliju u kojoj je bio na dan kupovine.

 

Foto: blog.b92.net

Foto: blog.b92.net

Kada si u svađi sa kumovima, imaš bar jednog rođaka koji peče rakiju, ima dedinu kuburu i kada zbijaš šale koje su zasnovane na tvojoj sopstvenoj tragediji.

Naslovna fotografija: WebZabava.com