Gedžet na dva točka, koji je dizajniran da vas vodi pravo i jedino u budućnost! Od trenutka kada se pojavio na tržištu, postao je apsolutni hit koji nije ograničen godinama. Svi ga podjednako koriste i svi urnebesno padaju sa njega. Ako je i vas oduševio ovaj pokretni gedžet i ako se premišljate da priuštite sebi jedan uskoro, spremili smo vam 10 sjajnih zanimljivosti koji u stopu prate najzabavnija dva točka na svetu!

 

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Može se najbolje opisati kao samobalansirajući pokretni gedžet – izum, koji je svetlost dana ugledao 2013. godine, kada ga je osmislio Amerikanac Šejn Čen (Shane Chen).

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Pokreće ga obnovljiva baterija koja se redovno puni na punjaču posle svake vožnje.

 

Foto: tomsguide.com

Foto: tomsguide.com

Ako se pitate šta je potrebno da biste stajali na ovom dvotočkašu, odgovor je: samo i jedino ravnoteža. Dakle, kada stanete na njega kako treba, sve što je potrebno jeste da svojim izbalansiranim kretanjem upravljate ovim sjajnim  prevoznim sredstvom.

 

Foto: youbeli.com

Foto: youbeli.com

Prosečna snaga motora koji napaja baterija je oko 700 Vata (W).

 

Foto: shopogolikblog.com

Foto: shopogolikblog.com

Hoverboard može da podnese težinu od oko 110 kilograma, što znači da ga bez problema mogu koristiti i odrasli, kao i deca. Ovaj gedžet na točkovima u stanju je, pod dobrim nagibom da savlada čak i uspon od 15 %.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Ono što je nepopularno, ali što posebno morate znati, jeste da hoverboard može eksplodirati ukoliko ostane priključen na punjač predugo, pa zato kompanije nekada namerno ugrađuju baterije slabijeg kvaliteta kako bi sprečili pravu malu katastrofu na dva točka.

 

Foto: hoverpatrol.net

Foto: hoverpatrol.net

Potpuno napunjena baterija ovog malog dvotočkaša koji vas može odvesti bukvalno bilo gde, traje između 2 i 6 sati, što zavisi od konfiguracije terena.

 

Foto: bestcheaphoverboards.com

Foto: bestcheaphoverboards.com

Ako niste sigurni kako se koristi, evo najjednostavnijeg objašnjenja: postavite svoj hoverboard na pod i pridržavajući se za zid ili neki stabilni predmet zauzmete početni položaj, a zatim ga usmeravate održavanjem balansa, što nakon već nekoliko trenutaka nije problem, kada steknete osećaj.

 

Foto: get-sale.com

Foto: get-sale.com

U normalnim uslovima, potrebno mu je svega 2 do 3 sata na punjaču da se potpuno napuni.

 

Foto: rappler.com

Foto: rappler.com

Po postojećim pravilima, hoverboard ne možete koristiti na aerodromu, a ukoliko hoćete da ga unesete u avion, potrebno je da mu izvadite bateriju. Takođe, u mnogim gradovima sveta, kao što su Njujork, London i Prag, vožnja ovog gedžeta je zabranjena po prometnim gradskim ulicama, jer se ne smatra bezbednim po one koji ih koriste, ali ni po okolinu.

Naslovna fotografija: TechRadar