„Hoću da imate maksimum očekivanja i hoću da vas ostavim bez teksta“. I da, nekako uvek tako i bude, kada film potpisuje ni malo stereotipni Kventin Džerom Tarantino (Quentin Jerome Tarantino), scenarista, pisac, reditelj i glumac. Pomen njegovog imena donosi asocijaciju na sve novine i promene koje je svojim stvaralaštvom uneo u holivudsku i svetsku kinematografiju. Nije imao ni malo lagano detinjstvo. Pozivamo vas da zajedno otkrijemo šta se ustvari krije iza spektakla koji ovaj čovek pravi gde god se pojavi.

 

Foto: highestcashoffer.com

Foto: highestcashoffer.com

Rođen je u malom gradu Noksvil (Knoxville) u saveznoj američkoj državi Tenesi (Tennessee) 27. marta 1963. godine, kao sin medicinske sestre, koja je vodila poreklo od čuvenog indijanskog Čiroki plemena i amaterskog muzičara italijansko američkog porekla.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Imao je samo 16 godina kada je odlučio da ga dalje školovanje ne zanima jer želi da se bavi isključivo filmskom industrijom.

 

Foto: antenam.net

Foto: antenam.net

Iako mu je osnovna ideja bila da nauči da glumi jer je želeo da bude glumac, 6 godina kasnije shvatio je da je ustvari režija pravi poziv za njega.

 

Foto: purpleclover.com

Foto: purpleclover.com

Dete je razvedenih roditelja, koje je podizala samo majka, međutim njegova prirodna inteligencija, čiji koeficijent po nekim merenjima doseže čak 160, vinuo ga je u nebesa i zlatnim slovima utkao njegovo ime na zvezdano nebo Holivuda.

 

Foto: quora.com

Foto: quora.com

Ekscentričan, po malo lucidan i bezgranično maštovit, svojim filmovima je zadao pravi zadatak mlađim kolegama da pokušaju da dostignu ono što on već sada ima a što će generacije pamtiti.

 

Foto: hollywoodtake.com

Foto: hollywoodtake.com

Takođe, poznat je i po emotivnim vezama sa nekim od najlepših i najtalentovanijih glumica Holivuda – Mirom Sorvino (Mira Sorvino), Sofijom Kopolom (Sophia Coppola), a pretpostavka je da je u vezi sa Umom Turman (Uma Thurman), čijom jedinstvenom lepotom je ostao očaran, kako je sam jednom prilikom izjavio.

 

Foto: nerdreactor.com

Foto: nerdreactor.com

Posebnu ljubav gaji prema filmovima o Džejmsu Bondu, za koje je izrazio želju da jednog dana okuša sreću i da režira neki od nastavaka o tajnom agentu.

 

Foto: wallpapercave.com

Foto: wallpapercave.com

Procenjuje se da njegovo trenutno bogatstvo iznosi oko 90 miliona američkih dolara, štio je u potpunosti fascinantan podatak, ako uzmemo u obzir da je u mladosti bio toliko siromašan da je čak tri puta bio odvođen u zatvor, jer nije imao novca da plati kazne za pogrešno parkiranje.

 

Foto: variety.com

Foto: variety.com

Prilikom jednog intervjua najavio je povlačenje iz šou biznisa nakon što napuni 60 godina. Na pitanje čime će se bavi kada bude van očiju svetske javnosti, objasnio je da planira da se posveti pisanju romana i filmskih tekstova.

 

Foto: indiewire.com

Foto: indiewire.com

Među retkima je javno izrazio neslaganje sa sveopštom digitalizacijom filmske industrije, rekavši: „Ako dođe dotle, da više ne bude mogao regularno da se projektuje film od 35 milimetara, povućiću se mnogo pre nego li napunim 60 godina“.

Naslovna fotografija: edusmi.ru