Jedan od onih glumaca za koje prosto ne možete da se opredelite da li su bolji kada tumače ulogu negativca, ili dobrog momka. Nesuđeni Supermen u projektu Tima Bartona (Tim Burton), a za malo mu je izmakla i uloga Spajdermena. Veliki je ljubitelj stripova, koje smatra svojevrsnom modernom mitologijom. Dobitnik Oskara i brojnih drugih priznanja, Nikolas Kim Kopola, ili, kako ga ceo svet zna Nikolas Kejdž (Nicolas Cage).

 

kopola_porodica

Foto: etonline.com

Njegov glumački talenat ni najmanje ne iznenađuje, ako uzmemo u obzir da potiče iz porodice, u kojoj su bukvalno svi bili umetnici. Porodica Kopola (Coppola), italijansko nemačkog porekla, generacijski je davala talente. Nikolasov deda, Karmajn Flautist Kopola, bio je kompozitor, a baka po imenu Italija bila je glumica. Otac, Avgust Kopola bavio se pisanjem i bio profesor književnosti a majka Džoj bila je balerina i koreograf. Ovde nije kraj, jer je najpoznatiji izdanak porodice svakako režiser Frensis Ford Kopola, koji je stvorio čuvenog „Kuma“. Oba Nikolasova brata, Kristofer i Majk, su takođe u svetu glume.

 

zvezda

Foto: chelocacinefila.blogspot.com

Ponosni je vlasnik zvezde na čuvenoj stazi slavnih (Walk of Fame) u Holivudu (Hollywood) još od 31. jula. 1998. godine.

 

lobanja_dinosaurusa

Foto: Afrossip

Na aukciji koja je održana 2007. godine, između ostalih, nadmetali su se i Nikolas Kejdž i Leonardo Di Kaprio. Predmet oko koga su se nadmetali je arheološki pronalazak – lobanja omanjeg dinosaurusa. Kao vlasnik ovog artefakta, izašao je Kejdž, pobedivši Di Kaprija za 274.000 američkih dolara.

 

dvorac

Foto: damncoolpictures.com

Da je ekscentrik, govori u prilog i podatak da poseduje dva prava dvorca, jedan u Nemačkoj, a drugi u Engleskoj. Takođe, ima i svoje sopstveno ostrvo na Bahamima.

 

prisli

Foto: Pinterest

Bio je veliki fan pokojnog Elvisa Prislija. S tim u vezi, imao je kratkotrajan i turbulentan brak sa ćerkom pokojnog „kralja“, Lisom Mari Prisli. Interesantno je dodati da je ona svojevremeno bila u takođe u kratkotrajnom braku sa Majklom Džeksonom.

 

nikolas_i_alis

Foto: jezebel.com

Svoju poslednju ženu, amerikanku korejskog porekla, Alis Kim, upoznao je u jednom suši restoranu, gde je radila kao konobarica. Bračni zavet su upriličili 2004. godine.

 

oktopod

Foto: blitzlift.com

Poznat po tome da za svoja zadovoljstva troši enormne sume novca, kada je doša o trenutak da odabere kućnog ljubimca, odlučio se za oktopoda. Lkada su ga predstavnici –sedme sile- upitali otkud baš takav izbor, rekao je da mu je upravo oktopod potreban da mu pomogne oko glume.

 

stripovi

Foto: cagealotcastle.com

Poseduje kolekciju stripova, od kojih je samo na jedan poseban primerak potrošio 2 miliona američkih dolara.

 

lambordzini

Foto: FinanceBuzz

Uživa u izuzetno brzoj vožnji na otvorenom putu. Vverovatno je to razlog zašto može da se pohvali crvenim „Lambordžinijem“ (Lamborgini), koji je nekada bio u vlasništvu bivšeg iranskog princa Ali – Reze Pahlavija.

 

luk_kejdz

Foto: thefanboyseo.com

Kako bi izbegao dovođenje u vezu sa slavnom porodicom, a nakon već postojećih sugestija da uloge dobija  -preko rodbinske veze-, izabrao je prezime Kejdž. Ako se pitate zašto je odabrao baš to prezime, odgovor je da se jedan od njegovih omiljenih superheroja zvao Luk Kejdž. Ne treba ni zaboraviti da se doda, da njegov sin nosi ime Kal – El, po Supermenu, kome je to pravo ime u stripu i filmu.

Naslovna fotografija: www.gamespot.com