Istraživajući ovo čudo na četiri točka, jedan opis koji se izdvojio pre svih glasi ovako: „Budućnost nam je vć stigla“. Sa ovom konstatacijom u potpunosti možemo da se složimo, a u produžetku ćemo vam dati dobrih 10 razloga da se i vi složite sa nama. Ako do sada niste imali priliku da se upoznate sa njim, mi ćemo vam ga predstaviti, a radi se o čudu modernog doba, ali ipak ne iznenađuje ako znamo da je moto Audija upravo “Vorsprung durch Technik“ (napredak kroz tehniku).

 

Foto: audi.ie

Foto: audi.ie

Četvrta generacija luksuznog „A8“ puna je revolucionarnih tehnoloških aspekata i inovacija, za koje konstruktor veruje da će utabati put prizvodnji brojnih modela sa autonomijom trećeg nivoa.

 

Foto: autocar.co.uk

Foto: autocar.co.uk

Ovaj model može da se pohvali sa potpuno inovativnim sistemom oslanjanja. U zavisnosti od situacije, terena i želja vozača, moguće je svaki točak nezavisno podići ili spustiti električnim aktivatorima, koji u kombinaciji sa „pre sence 360“ sistemom čini da se automobil momentalno velikom brzinom podiže, ukoliko sistem detektuje mogućnost bočnog sudara.

 

Foto: autoevolution.com

Foto: autoevolution.com

Posebnu pažnju valja posvetiti zadnjem desnom sedištu koje u modelu „A8 L“ opciono dolazi kao posebno dizajnirano opuštajuće sedište sa 4 različite opcije podešavanja, kao i sa osloncem za noge. U ovom sedišt, putnik moe aktivirati grejače ili masažer stopala i to sve preko kontrolne jedinice koja je integrisana u zadnji deo naslona suvozačevog sedišta.

 

Foto: audiofdesmoines.com

Foto: audiofdesmoines.com

Takođe, sa zadnjih sedišta, putnici mogu kontrolisati niz funkcija kao što su potpuno inovirano ambijentalno LED osvetljenje, „HD Matrix“ svetla za čitanje, ali i masažu, kao i opcije telefonskog pozivanja preko odvojene kontrolne jedinice.

 

Foto: carmag.co.za

Foto: carmag.co.za

Koncept upravljanja brojnim funkcijama iz pozicije vozača, takođe je radikalno unapređen, pa je, između ostalog, poznato rotaciono dugme zamenjeno, a prednja tabla očišćena od tastera i prekidača. U središnjem delu se nalazi „touchscreen“ 10,1 inča, koji se savršeno staa u ostatak prednjeg dela kontrolne table, zahvaljujući sjajnom crnom ramu. Korisnički interfejs se pojavljuje se pojavljuje čim se otvore vrata automobila.

 

Foto: autotrends.org

Foto: autotrends.org

„A8“ je takođe u mogućnosti da sa vozačem vodi inteligentni razgovor, jer su konstruktori uneli novu mogućnost glasovnih komandi koje su zamenile ranije dugmiće, prekidače i druge opcije.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Ovo je prvi automobil namenjen serijskoj proizvodnji, a koji je razvijen za autonomni način vožnje. „Al“ pilot u saobraćajnoj gužvi preuzima nadzor nad vozilom pri usporenom kretanju, ali i na putevima na kojima se razvija brzina do 60 km/h. Sistem autonomnog pilota se aktivira pritiskom na „Al“ taster na centralnoj konzoli, a čim sistem dosegne svoja ograničenja, opominje vozača da preuzme manuelnu kontrolu nad vozilom.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Da ovde nije kraj tehnološkim inovacijama, priču nastavljamo sa „Al“ parking pilotom i „Al“ garažnim parking pilotom, koji autonomno upravljaju vozilom dok sam vozač ne mora biti u vozilu, već je dovoljno samo da nadzire. Ovaj sistem pokreće se preko pametnog telefona, koristeći „MyAudi“ aplikaciju.

 

Foto: autocar.co.uk

Foto: autocar.co.uk

Snagu ovom revolucionarnom vozilu daju dva V6 TDI turbo motora, koji se mogu naručiti u dizel ili benzin varijanti. Sliku upotpunjuje i 6l W12 i električni sistem od 48V, koji omogućava gašenje pravog motora ako se potrošnja u idealnim uslovima spusti ispod 0,7l na 100 km.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

I za kraj, šlag na tortu. Ukoliko se odlučite za ovu verziju „A8“, sa „L“ oznakom, biće potrebno da izdvojite 94.100 EUR.

Naslovna fotografija: automobilesreview.com