Engleska pevačica i tekstopisac, čije je puno ime Adel Lori Blu Atkins (Adele Laurie Blue Adkins), počela je da peva sa svoje četiri godine, a danas je jedan od najkvalitetnijih i najboljih vokala za koje je svet ikada čuo. Ljubav prema muzici i pevanju vremenom je rasla, te je tako sa 16 godina, sama napisala i komponovala svoj prvi album. Sastavili smo listu od zaista neverovatnih činjenica iz života ove multitalentovane pevačice.

 

oskar

Foto: poptopictvonline.com

Do ovog trenutka, može da se pohvali impozantnom kolekcijom nagrada u koje, između ostalih spadaju 1 Oskar (Oscar), 10 Gremi  (Gremmy) nagrada, 1 Zlatni globus (Golden Globe)… A tek joj je 28 godina.

 

tetovaze_adele

Foto: trfonline.com

Na svom telu ima pet tetovaža, a kada pije čaj, što često čini, voli da ga zasladi sa dve kocke šećera.

 

adele 21

Foto: consequenceofsound.net

Njen album pod nazivom „21“, proveo je ukupno 23 nedelje na mestu broj jedan u Sjedinjenim Američkim Državama, što je čini prvom pevačicom kojoj je to pošlo za rukom još od 1985. godine.

 

forbs adele

Foto: atrl.net

Na čuvenoj „Forbs“ (Forbes) listi najplaćenijih mladih zvezda ispod 30 godina, ona zauzima šesto mesto.

 

Ako vam je ikada palo na pamet zašto njeni albumi uglavnom nose brojeve za naslove, odgovor je i više nego jednostavan: radi se o njneim godinama kada je album stvoren ili izašao, 19, 21…

 

gremi_adel

Foto: inquisitr.com

Pored njene koleginice Bijonse (Beyonce), Adel drži primat nagradama u najviše kategorije. 2012. godine je čak ponela svih šest Gremi nagrada, koliko je kategorija i bilo.

 

napad_panike

Foto: theanxietysociety.net

Bez obzira što je do sada onoliko puta iskusila svoju planetarnu popularnost, tvrdi da i dalje ima problem pre nego što treba da izađe na scenu, te da ponekad čak doživljava i napade panike.

 

Među njenim ciljevima nikada se nije našla potreba da bude mršava. Zadržava mišljenje da je muzika stvorena za uši a ne za oči.

 

voli_klasiku

Svakako je ljubitelj klasične muzike. U tom duhu, njen jazavičar ponosno nosi ime Luis Armstrong.

 

kreativna

Foto: self.com

Ne spada u grupu ljudi kojoj treba potpuni mir i tišina dok stvara. Kako sama navodi, najveću dozu kreativnosti poseduje kada popije nekoliko pića i kad se potpuno opusti.

Naslovna fotografija: WallsDesk.com