Ovo je jedna od onih situacija koje, na prvi pogled deluju potpuno bezizlazno: dobili ste poziv da se hitno pojavite na razgovoru za posao iz snova, koji čekate toliko dugo. Otvarajući orman u potrazi za najboljim komadom odeće, odjednom shvatate da su vam nokti nalakirani svim duginim bojama, a da u kupatilu nma ni gram acetona. Pošto odlazak do parfimerije ili prodavnice ne dolazi u obzir, moraćete nekako drugačije da uklonite tu likovnu ekspresiju za koju sigurno novi poslodavac sigurno ne bi imao razumevanja. Pritisak raste, vreme teče, a posao iz snova čeka. Srećom, tu smo mi da uskočimo u pomoć sa 10 alternativnih sredstava za skidanje laka sa noktiju. Ne obećavamo magiju, čak smo dužni da vas upozorimo da sve navedeno nije preporučljivo često koristiti, jer može dovesti do oštećenja nokatne ploče i osetljive kože koja okružuje sam nokat, ali uz malo upornosti i sreće, izbećićete kraj pre početka. Dakle, aceton koji nemate mogu da zamene i…

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Pasta za zube, vazelin i limun. Odmah da naglasimo, ako nema limuna, nije smak sveta. Najpre se vazelinom namažu nokti i ostavi se tako da odstoji 10-ak minuta, a onda se na staru četkicu nanese veći iscedak paste i započne se trljanje. Ovo je posebno delotvorno u slučaju lakova sa šljokicama. Ukoliko imate i limun, napravite smesu limunovog soka i paste za zube, ubrzaće proces.

 

Foto: akharinkhabar.ir

Foto: akharinkhabar.ir

Dodatni sloj laka za nokte. Iako zvuči kao dodavanje ulja na vatru, ustvari nije. Potrebno je da premažete deblji sloj laka preko noktiju i dok je još tečan i svež tuferom prevući kao da skidate lak. Poznato je da će gornji, sveži sloj povući i stari lak za sobom. U ovom procesu najbolje je koristiti providan lak kao „skidač“. Srećno.

 

Foto: vizita.si

Foto: vizita.si

Dezodorans u spreju. Samo izaberite neki koji lepo miriše, jer će vam se, dok miris ne ispari, ruke osećati na njega. Nalakirani nokti se dobro naprskaju a zatim se naprska i tufer i prisloni uz nokat kako bi od tečnosti lak omekšao. Možda će biti potrebno da nekoliko puta ponovite proces, u zavisnosti od toga koliko slojeva laka ima.

 

Foto: juicebasin.com

Foto: juicebasin.com

Topla voda. Najdugotrajniji proces od svih, jer je potrebno da potopite ruke u toplu vodu i zadržite tako 15-ak minuta, a onda sastružete omekšali lak. Nije baš preporučljivo u situaciji kada MNOGO žurite, ali je svakako delotvorno.

 

Foto: swansonvitamins.com

Foto: swansonvitamins.com

Hidogen peroksid. U posudu sa 1/3 vode, uspite 2/3 Hidrogen peroksida i potopite nokte. Ponavljamo nije preporučljivo često ponavljati ovaj proces, jer u perspektivi može da ošteti nokte i smanji njihov kvalitet.

 

Foto: zenska.tv

Foto: zenska.tv

Lak za kosu. Postupak je isti kao i sa dezodoransom, samo delotvorniji, a usput morate biti i spretni kao mačka, jer se ovaj proizvod velikom brzinom suši i stvrdnjava.

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Parfem. Po delotvornosti između dezodoransa i laka za nokte, samo nešto luksuznije izdanje. Ne pokušavajte da uštedite u ovoj kriznoj situaciji, jer toaletna voda ni izbliza neće završiti stvar.

 

Foto: alibaba.com

Foto: alibaba.com

Alkohol. Ima logike, jer je on sastojak i acetona. Najpre potopite ruke u toplu vodu desetak minuta, a zatim natopite tufer bilo kojom vrstom alkohola i trljajte. Ponovo, srećno.

Foto: artifactgirl.com

Foto: artifactgirl.com

Limun. Dobra strana je što je za razliku od svih ovih hemikalija limun bar prirodna kiselina. Ovaj put vam ne treba ni tufer, nakon što izvadite ruke iz tople vode, uzmite krišku limuna i trljajte nokat, jedan po jedan. Proces ponavljajte izna lavaboa ili neke činije, kao limunov sok u svim bojama ne bi kapljao okolo.

 

Foto: kakosmrsati.net

Foto: kakosmrsati.net

Jabukovo sirće. Najbolje je u kombinaciji sa limunom, jer je potrebno napraviti rastvor. U činiju sa tečnošću (jednaka količina limunovog soka i jabukovog, NIKAKO alkoholnog sirćeta) potopiti platnene krpice ili vatu. Kada dobro upije tečnost, obmotajte svaki nokat. Preko toga možete staviti i aluminijumsku foliju, a ne morate. Nakon jednog minuta (ne duže), polako skidajte krpice ili vatu sa noktiju, blago trljajući.