Svakog dana na tržište Androida stiže na 1000 novih aplikacija. Od onih koje vam služe za zabavu, preko onih za informisanje, zatim personalizovanje vasih uređaja, pa i onih zaista preko potrebnih kako bi vaš telefon efikasno radio. Prema sajtu androidmarket.rs, evo 10 aplikacija koje bi mogle da vam budu od koristi.

1. Android Device Manager

anddevice-300x300

Bez obzira na to koliko odgovorni prema vasem mobilnom uređaju bili, uvek se moze desiti da izgubite vas telefon ili postanete zrtva krađe. Kako bi izbegli sve neprijatnosti tog događaja, a najvise onih poput krađe licnih podataka, Android Device Manager je aplikacija koja ce vam pomoci da jednom izgubljeni uređaj locirate, zakljucate kako biste zastitili ili obrisali sve ono sto sto se nalazi u njemu i tako ga onesposobili pred radoznalim ocima.

Nova azuriranja donela su i nove mogucnosti, pa tako mozete pratiti uređaje svojih prijatelja, a i vas sa njihovih.

DOWNLOAD

2. Retrica

retrica

Aplikacija namenjena ljubiteljima retro i selfie fotografija.

Interfejsom dosta slican Instagramu, a razlika je u filterima. Dostupno je 80 strainskih filtera, od kojih se 25 placaju. Na svakoj fotografiji koju budete obrađivali, bice automatski ubacen Retrica logo, koji moze se iskljuciti u podesavanjima. Fotografije obrađene ovom aplikacijom izgledaju starinski i veoma lepo.

DOWNLOAD

3. Coolify

coolify

Ukoliko ste se zaneli igranjem igrica, dopisivanjem ili citanjem na vasem telefonu, sigurno ste primetili kako dolazi do pregrejavanja baterije.

Kao i svakom elektricnom uređaju i vasem telefonu je neophodno hlađenje, kako bi optimalno radio, a Coolify aplikacija vam pomaze u tome. Aplikacija nudi oko 80 isparvki, ali veliki broj nijh zavisi od toga koju vrstu ROM-a imate instaliranu na svom uređaju, kao i da li je on rutovan. Efektivnost aplikacije se razlikuje od uređaja do uređaja, pa tako korisnici navode da na nekima cini cuda.

DOWNLOAD

4. RunKeeper

run

RunKeeper je soprtska aplikacija, namenjena njegovim ljubiteljima kako bi pomogla u odrzavanju telesne forme i pracenju fizicke aktivnosti.

Aplikacija ima mogucnost skiciranja pređenog puta, koji zatim prikazuje na mapi i deli ga sa vasim prijateljima, dok su slike geotagirane. Takođe, mozete pratiti ritam rada srca i sagorevanje kalorija, kao i izradu vezbi sa intervalima. Aplikacija trazi koriscenje GPS-a, cime je povecana potrosnja baterije. Podrzava veliki broj sportova, a u placenoj verziji mozete cak i pratiti uputstva i savete virtuelnog trenera.

DOWNLOAD

5. Tomi File Manager

tomi

Iskusni korisnici mobilnih uređaja i dalje se secaju kako je upravljanje fajlovima na telefonu vise licilo na upravljanje datotekama na racunaru.

Danas automatskim sortiranjem fajlova kao i skrivenim putanjama do njih se gubi dosta na kontroli. Tomi File Manager je aplikacija koja nudi nekoliko razlicitih nacina pristupu i oragnizaciji fajlova na vasem uredaju. Aplikacija ne zahteva nikakva komplikovana podesavanja, dovoljno je samo da je instalirate i spremna je za uređivanje fajlova i foldera.

DOWNLOAD

6. CM Mobile Security

cm

CM Mobile Security je antivirus program koji se konstantno nalazi na vrhu liste najpopularnijih antivirus programa. Njihova aplikacija koristi manje radne memorije, a definicija baza se najcesce azurira, sto omogucava neprestanu zastitu.

Pored ovoga, mozete blokirati nezeljene pozive i poruke, kao i ukloniti nepotrebne podatke iz memorije i sigrno surfovati inetrnetom.

DOWNLOAD

7. Telegram

tel

Telegram je aplikacija namenjena chatovanju i smatra se konkurencijom WhatsApp-u i Viber-u. Napravljena je od strane ruskih autora, koji tvrde da je ni NSA ne moze prislukivati, a kako je navedeno ostace besplatna i bez dosadnih reklama. Telegram je postao popularan nakon sto je WhatsApp koji je kupio Facebook pokazao dosta padova u radu sistema, koji su od tada postali ucestaliji.

Interfejsom dosta podseca upravo na WhatsApp, a ono sto je najzgodnije jeste to da kombinuje elemente Snapchat-a i samog WhatsApp-a, uz mogucnost pokretanja Secret moda.

Osim tajnog chata, mozete slati poruke koje su dodatno zasticene enkripcijom, a koje ce same biti unistene nakon sto budu procitane. Vreme samounistavanja mozete podesiti u rasponu od dve sekunde do sedam dana. Pokretanje aplikacije je kao i na Viberu i WhatsAppu, gde vas ceka lista prijatelja sa kojima mozete caskati, deliti razlicite fajlove, ukljucujuci mp3 i video datoteke, kao i razmenjivati fotografije, lokacije, dokumenta ili video zapise.

DOWNLOAD

8. Checky

checky

Checky je aplikacija koja vam govori koliko ste opsednuti proveravanjem telefona.

Dostupan je za Android i iOS i prati koliko ste puta otkljucali vas uređaj, kako biste proverili ima li neceg vama bitnog. Na kraju dana sumiranjem dnevnih podataka dobijate konacan rezultat, koji ce vas zasigurno iznenaditi.

Preuzmite ovu besplatnu aplikaciju i testirajte sebe i sv0je rutine kada je vas telefon u pitanju.

DOWNLOAD

9. Nova Launcher

nova

Ovaj launcher skoro da nema mana, a pri tom nudi najvise opcija. Mozete imati najvise devet pocetnih ekrana. Dostupno je dosta razlicitih animacija, mogucnost koriscenja raspoređivanja instaliranih aplikacija po tabovima, kao i određivanje velicine ikonica i njihovog fonta.

Poslednja verzija ovog Launchera donosi neke od novina iz najnovije verzije Androida L i njegovog Material dizajna.

DOWNLOAD

10. Manuganu 2

manu

Kao poslednju izdvojili smo jedan odlican vid zabave, nastavak fenomenalne igrice – Manuganu 2.

U ovoj igrici imate kao cilj spasavanje prijatelja, u kojem ce se vas junak susresti sa raznim izazovima. Pred vama je 40 nivoa, a za razliku od prvog dela dodate su neke nove mogucnosti, poput letenja i plivanja. Autori su fokus stavili na dizajn, pa su tako poboljsani vizuelni efekti, a zahvaljujuci 3D grafici dosta su osetljivije i ozivljenije promene pravca.

Igrica je besplatna za preuzimanje, a kao i vecina aplikacija na Google Play Prodavnici, moguce su kupovine unutar igre radi poboljsanja i brzeg prelazenja.

DOWNLOAD

Izvor: androidmarket.rs

Uvodna fotografija: stackoverflow.com