Vajber je jedna od najmasovnijih aplikacija za razmenu poruka. Ima više stotina miliona korisnika i dostupan je na svim smart uređajima, dakle, na Androidu, iPhone-u, iPad-u, PC i Mac desktop računarima. Pročitajte neke činjenice o ovoj aplikaciji.

  1. Osnivači Vajbera, Talmon Marko, živi u Izraelu. Jednom prilikom je izjavio da je aplikacija Vajber napravljena tako da ga i naš deda može koristiti bez poteškoća.

1

  1. Vajber je stvoren kao direktna konkurencija Skajpu, a na nekim tržištima je, poput filipinskog, uspeo da ga potisne u potpunosti.

2

  1. Osnivač Vajbera će vam rado odgovoriti na svako pitanje. Kontaktirajte ga na twitter-u, njegov nalog je @Duras.
  1. Vajber podjednako može biti instaliran na telefonu, i na kompjuteru. Instalacija Vajbera na kompjuter je nanela veliku štetu kompaniji Skajp.

4

  1. Od skoro je putem Vajbera moguće slati fajlove koji nisu fotografija ili video snimak, dakle, moguće je slanje različitih dokumenata poput onih u pdf-u, zip-ovanih dokumenata i sl.

5

  1. Nova opcija “send a wink” funkcioniše tako što možete da podesite koliko dugo će slika biti dostupna onom kom je šaljete, 3 sekunde, 5 ili više.

6

  1. Nepročitanu poruku pošiljalac MOŽE da obriše, treba samo da štiklira “delete for everyone”.

7

  1. Vajber tvrdi da će zauvek biti aplikacija bez reklama prilikom slanja poruka i poziva.
  1. Zanimljivo je da vajber ne troši bateriju uređaja.

9

  1. EXIT festival iz Novog Sada je sarađivao sa Vajber kompanijom, 2016. godine. U vreme festivala, objavljen je zvanični paket stikera “Moja EXIT avantura”, na srpskom, ruskom i engleskom jeziku, a dostupan je svuda u svetu. O tome je Vajber zvanično pisao na svom sajtu, napomenuvši da su jedino EXIT i Sea Dance festival imali ovakvu saradnju sa kompanijom.

Slike: https://www.viber.com/en/blog