Viševekovni položaj žene, koji datira još iz kamenog doba, kada je ona imala u zadatak da spremi za večeru divljač, koju njen čovek kromanjonac ulovi i da ostavi porod iza sebe, čini se, u pojedinim zemljama ali i segmentima modernog društva i dalje se drži čvrsto ukorenjen. Biće da, što se tiče priznavanja ženskih prava, kad se opšta linija povuče, dalje od točka i tojage nismo puno odgurali. Ipak, žena, ta čudna biljka, uspeva polako da se izbori za svoje mesto i pravo da se ne smatra samo lepšim polom. Snažna žena intrigira muškarca i uopšte svet više od svih svetskih čuda i trikova Dejvida Koperfilda i Harija Hudinija. Snažna žena je, za većinu muškaraca kao kontrolna tabla sa bezbroj malih dugmića i lampica, za koju nemaju pojma kako se koristi. U pokušaju da ih zaustavimo pre nego što prospu šolju punu kafe preko tih tipkica i lampica, izabrali smo da vam predstavimo 10 kvaliteta koje svaka jaka, samosvesna i sposobna žena poseduje.

 

Foto: smartchristianwoman.wordpress.com

Foto: smartchristianwoman.wordpress.com

U svim svojim odnosima, ona se trudi da postigne stabilnost i poštovanje, a da pri tome ne izgubi integritet. Voli podjednako i da pruži i da dobije, ali od nje teško da ćete moći da sakrijete nešto time što ćete biti na distanci.

 

Foto: pujalepp.com

Foto: pujalepp.com

Njena ljubav gotovo da je bezgranična. Ako vas zavoli jaka žena, na njenu iskrenu i zaštitničku ljubav moćićete da se kladite u svakom trenutku, jer za nju ne postoje klišei, ograničenja i tabui.

 

Foto: liedetectingdevice.4thmedium.com/

Foto: liedetectingdevice.4thmedium.com/

Nepogrešivo zna da „nanjuši“ laž. Ako ste odlučili da vam životna saputnica bude jedna jaka žena, onda umetnost laganja možete slobodno odmah da okačite o klin, jer ta žena ima ugrađen radar, koji detektuje laž dok je još niste ni izgovorili.  

 

Foto: homehouse.co.uk

Foto: homehouse.co.uk

Ne plaši se intimnosti i bliskosti. Čak šta više, ženi njene snage i sposobnosti potrebno je puno nežnosti, koja samo izbliza može da se pruži…

 

Foto: puerarchy.com

Foto: puerarchy.com

Ona ne gubi vreme. Ako nije do sada, onda je svakako spremna da prođe i kroz pakao ako treba kako bi postigla ono što hoće i verujte, kadra je za to. Meutim, ako oseti da je usporavate, te da uzbrdo još i vas mora da vuče na leima, svakako će vas, poput džaka krompira ostaviti na prvom pogodnom odmaralištu.

 

Foto: joegirard.com

Foto: joegirard.com

Možda pre svega, ceni iskrenost. Osim što značajno štedi vreme u ljubavnom, ali i bilo kom drugom odnosu, iskrenost je odlika jakih ljudi. Ako nje nema, ne može biti ni bilo čega drugog, a jaka žena sebe neće lišiti iskrenosti, pa čak ni zbog vas, pogotovo ne zbog vas.

 

Foto: sacreddreamsinspiration.wordpress.com

Foto: sacreddreamsinspiration.wordpress.com

Najbolja je inspiracija, koja će sve svoje snage da uloži da postanete najbolje izdanje sebe samog. Voli da prima, ali jaka žena voli i da daruje, prema tome, neće se libiti da vas obaspe podrškom, voljom i dobrom energijom, kako bi postigli što bolje i što više. I budite sigurni da se neće zaustaviti dok ne postanete njen „golden boy“.

 

Foto: standardmedia.co.ke

Foto: standardmedia.co.ke

Jaka žena tačno zna šta želi. Ne spada u grupu onih žena koje će besomučno obilaziti butike i prevrtati po štenderima. Ona ima jasan cilj, trasiran put i svu snagu koja joj je potrebna da do finiša i stigne.

Foto: thecut.com

Foto: thecut.com

Ona je strastvena. To je žena koja poznaje vrlo dobro i bol i uživanje. I radost i tugu. Ona voli da oseti blagu kišu na svojim ramenima, ali i raspršene kapi ekstravagantnog parfema. Intenzivna je i čulna, što vrlo često kod muškaraca zna da pobudi veliku dozu straha. Ne plaši se da se prepusti i da u tom prepuštanju dotakne sam vrh zadovoljstva.

 

Foto: walldevil.com

Foto: walldevil.com

Prekaljeni je borac. Baš zato što je mnogo bitaka izgubila, sada ne priznaje poraz kao opciju. Gledaćete je kako odlučno grize i hoda i pitaćete se odakle joj tolika snaga da ponovo ustane nakon dobijenog udarca. Ali, to je jaka žena i nije se još stvorila prepreka koju ona ne može da preskoči.

Naslovna fotografija: Evolve Me