Oni ne prestaju da nas iznenađuju. Bilo da je u pitanju nežnost, ili pak neka osobina za koju smo smatrali da je poseduju samo super heroji, životinje su čoveku i dalje ponekad nerešiva enigma. Njihova privrženost prema obroku, čoporu, čoveku, ali i sebi, zna da iznenadi do te mere da u trenutku shvatimo da o njihovim potrebama, prirodi i karakteristikama znamo ipak malo. Svaka vrsta, bilo da leti, pliva, hoda ili gamiže, čudo je za sebe, a kao dokaz tvrdnji prilažemo 10 nepobitnih činjenica.

 

Foto: aquaanimania.com

Foto: aquaanimania.com

Ukoliko ste ljubitelj ribica, a pogotovo zlatnih, ovo će biti korisno da znate. Nemojte nikada da dozvolite da vam akvarijum stoji u mračnoj prostoriji, jer će zlatne ribice izgubiti pigment i postati potpuno blede!

 

Foto: quora.com

Foto: quora.com

Mravi i šimpanze su jedine vrste životinja, pored čoveka, koje imaju sposobnost i povremenu potrebu da ratuju.

 

Foto: flickr.com

Foto: flickr.com

Ako puž iz bilo kog razloga izgubi oko, to ne predstavlja nerešiv problem, jer će mu ubrzo „izrasti“ novo!

 

Foto: animals.howstuffworks.com

Foto: animals.howstuffworks.com

Ukoliko se nađe u blizini vode baš kad treba da jede, rakun će neizostavno iskoristiti priliku da najpre opere hranu, pre nego što je pojede.

 

Foto: mnn.com

Foto: mnn.com

Ovu sliku ste do sada videli puno puta sigurno, a da li znate ko se to drži za prednje šapice i zašto? U pitanju su morske vidre i drže se jedno za drugo dok spavaju da ih ne bi voda razdvojila i odnela.

 

Foto: wonderopolis.org

Foto: wonderopolis.org

Poznato je da slepi miševi veliki deo svog života provedu viseći naglavačke. Da li ste znali da se ženke porađaju u istom visećem položaju, hvatajući tek rođenu jedinku svojim krilima u naručje?

 

Foto: pestcontrolmesaaz.com

Foto: pestcontrolmesaaz.com

Minimalna količina alkohola koju škorpion unese u sebe dovoljna je da ova životinja doslovce poludi i počne samu sebe da ubada sve do smrti!

 

Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Znoj koji luče nilski konji je rozikasto crvene boje, a naučnici su utvrdili da ova izlučevina ima više funkcija među kojima je i zaštita od zračenja prilikom sunčanih dana, ali i brže zarastanje površinskih rana.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Najveća do sada ulovljena lignja bila je teška rekordnih 3.600 kilograma, a smatra se da morske dubine kriju i veće jedinke.

 

Foto: steemit.com

Foto: steemit.com

Miš koga duži period usled zime ili nedostatka hrane muči glad, na kraju neće izdržati i poješće sopstveni rep.

Naslovna fotografija: Google Sites