Jedan od najupečatljivijih simbola prestiža, moći i gospodstva postao je u periodu oko 1900. godine, a danas, posle više od jednog veka, taj status je samo dodatno učvršćen. Ekscentričan kakav jeste, odiše neprolaznim luksuzom, pa i dekadencijom, po malo. Automobil koji nije za svakoga, čast je i privilegija voziti ga. U moru zanimljivosti koje neminovno prate ovog četvorotočkaša, mi smo izabrali one od kojih i najboljim poznavaocima automobila zastaje dah. Preselimo se na trenutak u svet raskoša i udobnosti, koji svojim močnim V-12 motorom, u roku od 5,9 sekundi ubrzava od 0 do 100-tinu kilometara na čas.

 

Foto: dazeinfo.com

Foto: dazeinfo.com

Čarls Rols (Charles Rolls) i Henri Rojs (Henry Royce), osnivači kompanije, koja postoji od 1906. godine, nikada nisu napravili ni jednu zajedničku fotografiju.

 

Foto: mrgoodlife.net

Foto: mrgoodlife.net

Statistika kaže da se 65% od svih Rols Rojs (Rolls Royce) vozila, koja su ikada napravljena i dalje nalaze u pokretu.

 

Foto: autoworld.com.my

Foto: autoworld.com.my

Čuveni nemački „BMW“ kupio je prava na proizvodnju ovog luksuznog britanskog vozila i od tada je u posedu istog 100%. Sedište današnje firme koja se zove „Rols Rojs motor kars“ (Rolls Royce Motor Cars) smešteno je u Gudvudu (Goodwood) u zapadnom Saseksu (Sussex) u Engleskoj (England).

 

Foto: honestjohn.co.uk

Foto: honestjohn.co.uk

Svaki model iz serije „Fantom“ (Phantom), ima ugrađene, na prvi pogled sakrivene kišobrane, koji su ugrađeni u svaka vrata i pokriveni teflonom, a koji se podižu na pritisak dugmeta.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Pre svega prepoznatljivi i legendarni ukras na prednjem delu haube ima svoje ime i zove se „Duh Ekstaze“ (The Spirit of Ecstasy), prvi put je napravljen 1911. godine i od tada nije menjan. Dizajnirao ga je, tada malo poznati umetnik Čarls Sajks (Charles Sykes), a znak se postavlja na mehanizam, koji se pomoću daljinskog upravljača uvlači unutra.

 

Foto: lexanimotorcars.com

Foto: lexanimotorcars.com

Da bi se opemio enterijer ovako luksuznog vozila, neophodno je čak 75 kvadratnih metara prirodne kože, a čitav posao tapaciranja traje 17 dana. 

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Centralni deo ratkapne Rols Rojsa, na kojoj je urezan čuveni znak sa dva slova R koja se preklapaju, urađen je tako da se ne rotira dok je vozilo u pokretu, kako bi simbol mogao da se jasno vidi.

 

Foto: q13fox.com

Foto: q13fox.com

Više nego bilo gde drugo u svetu, u Hong Kongu ćete najčešće naleteti na ovo prestižno vozilo. Ne treba da začudi, s obzirom da znamo da je ovaj predeo Kine bio engleska kolonija, te je veliki broj biznismena i onih koji su mogli sebi to da priušte, vozio upravo ovaj automobil. Kolonizacija se Rols Rojsu i te kako isplatila…  

 

Foto: bmwblog.com

Foto: bmwblog.com

Ako ste mislili da je tek tako lako postati šofer ovakvog automobila, grdno ste se prevarili. Šofer koji sedne u ovo vozilo poseduje licencu pod nazivom „The Rolls Royce White Glove experience“. To podrazumeva niz pravila, što se tiče oblačenja, tretiranja gosta koji sedi pozadi i ponašanja. Prema tome, nije po pravilu dočekati putnika sa naočarima za sunce ili nepropisne frizure, odeće, ali i manira.

 

Foto: cetext.ru

Foto: cetext.ru

Pikanterija za kraj. Vrsta kože koja se koristi pri opremanju enterijera potiče od najbolje sorte bikova, uzgajanih posebno za ove potrebe. Koža može biti isključivo od mužjaka, jer se do te mere vodi računa o kvalitetu, pa koža ženke ne dolazi u obzir jer se stvaraju neravnine nakon što se ženka oteli. Za jedan automobil potrebno je u proseku 8 bikova, kako bi se sredio čitav enterijer. Ipak otišlo se korak dalje, pa se biraju isključivo oni mužjaci, koji se šalju na farme po Evropi, gde je klima suviše hladna da bi bilo komaraca koje ujedaju životinje.

Naslovna fotografija: HD wallpapers