Društvena mreža koja je zauvek promenila način komunikacije i odnos među ljudima. Na dnevnom nivou, u proseku se izvrši oko 600.000 pokušaja hakovanja profila. Smatra se izuzetno dinamičnom društvenom mrežom, čiji se broj permanentnih korisnika meri u stotinama miliona. Evo još nekih informacije za koje ćete se, kada pročitate, iznenaditi.

 

fejsbuk_na_telefonu

Korisnici ove društvene mreže, koji svoje profile proveravaju i preko „pametnih“ telefona, to učine u proseku 15 puta dnevno. (Foto: www.tipsotricks.com)

 

prate_nas_i_kad_se_izlogujemo

Fejsbuk prati internet sajtove koji svaki korisnik posećuje, čak i kada se potpuno izloguje sa svog profila. (Foto: www.wsj.com)

 

nezadovoljni_zivotom

Svaki treći korisnik sa fejsbuk nalogom se oseća nezadovoljnim svojim trenutnim životnim statusom, nakon posete drugim profilima i uvida u tuđe živote. Ali mu iz nekog razloga ne pada na pamet da batali fejsbuk niti da shvati da svi ti koji ga čine nezadovoljnim, masovno lažu na svojim profilima upravo iz razloga da druge učine ljubomornima.

(Foto: renatoamato.com)

crveno_zeleno_slepilo 

Ako ste se ikada zapitali zašto je Fejsbuk obojen nijansama plave boje, to je zato što Mark Cukerberg, njegov tvorac, pati od slepila na zelenu i crvenu boju.

(Foto: www.spyderonlines.com)

 

profili_ljudi_koji_vise_nisu_zivi

Zvanično postoji 30 miliona profila i fan stranica mrtvih umetnika, književnika, glumaca i ostalih pojedinaca.
(Foto: www.shaolintiger.com)

 

fb_zabranjen_u_kini

Od 2009. godine u Kini su zabranjeni Fejsbuk, Tviter i elektronsko izdanje Njujork Tajmsa. Bez obzira što je zvanično blokiran, ipak, Fejsbuk koristi oko 95 miliona Kineza.

(Foto: www.start-vpn.com)

nemoguce-blokirati 

Ako iz bilo kog razloga poželite da blokirate Marka Cukerberga, nećete tehnički biti u mogućnosti to da uradite, Fejsbuk vam neće dopustiti.

(Foto: iloveuselessknowledge.com)

 

lazni_profili

Procenjuje se da je otprilike, skoro 9% od svih profila na ovoj društvenoj mreži, lažnih. (Foto: www.youtube.com)

 

fb_gubitak

Na svakih jedan minut neaktivnosti mreže, iz bilo kog razloga, Fejsbuk gubi zaradu od 24.420 dolara. (Foto: winterforex.com)

 

al_pacino

Prvo lice koje se pojavilo na Fejsbuku, bio je glumac Al Paćino. Danas, fan stranica ovog virtuza na filmskom platnu ima čak 100 miliona pratilaca. (Foto:techviral.com)

Uvodna fotografija: blogs.voanews.com