Kartonska kutija. Za nas ljude, obične smrtnike, to je samo jedan svakodnevni predmet koji ne zavređuje nikakvu posebnu pažnju. Za njih, drevna božanstva koja i danas obožavamo, kutija je jedan misteriozni predmet i nepresušan izvor zabave, inspiracije i istraživanja. Zašto su mačke toliko fascinirane kutijama, ni jedna grana nauke ili života nema odgovor, ali, ako nas pitate i ne treba da se trudi da ga pronađe. Neodoljivo je posmatrati macu koja ispituje kutiju, njuška je, pokušava da uđe u nju, da je pokori i porazi. Neke od fantastičnih momenata, prilikom koga su se naši omiljeni ljubimci bavili misterioznim praznim kartonskim kutijama, prosto smo morali da podelimo sa vama! Mačke i kutije, dovoljno je reći.

Foto: heroviral.com

Foto: heroviral.com

Rekli su mu da se na toploti sve širi, pa je on rešio da primeni tu fiziku i na kutiji… Sa nestrpljenjem očekujemo ishod.

 

Foto: cat-tube.ru

Foto: cat-tube.ru

To je genetika, od toga niko nikad nije pobegao. A i što bi bežao, kada jednostavno može da sedne u kutiju, kao prava mačka.

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Bilo da je razvrcana, ili da u nju može da se turi samo jedna šapa, kutija je kutija i ne mešaj se ti u te stvari, ne razumeš ti to. Hajde sad lepo, iš po hranu.

 

Foto: tenor.com

Foto: tenor.com

Super ti je ova kutija od patika, a na ovo pored ne znam što si bacao pare uopšte, ružno je i dosadno, bolje hranu za te pare da si mi kupio. Kad već ne znaš, sledeći put lepo pitaj.

 

Foto: 1funny.com

Foto: 1funny.com

Govorio sam ti, o ti mali i prosti čoveče, da ja nisam obična mačka, da sam superheroj, da imam moći o kojima ti i ne sanjaš. Je l veruješ sada kada stojim pred tobom da ja nisam tvoj ljubimac nego… Kartonska super maca!!!

 

Foto: rasplove.info

Foto: rasplove.info

Nema, to Kinezi kad naprave, kao sintetička bluza, jedva se uguraš, a kad uspeš da uđeš u nju ne možeš da dišeš…  

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Ma ko još pravi ovako nezgrapne kutije, to usko, pa visoko, ne mož’ mačka pošteno da uđe… Šta ti je bre stajalo u ovoj kutiji, pamet???

 

Foto: lol24.ee

Foto: lol24.ee

E ti ako uspeš da je složiš, evo, mi ti obećavamo da je nećemo pipnuti. Bar 5 minuta. Nego, na kutiju i poklopac zaboravi, naši su.

 

Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Osim uvećanih dimenzija, sve ostalo je isto – kutija tu, mačka tu, radoznalost tu.

 

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Neretko, noćne ekspedicije obavijene velom tajni, kojima su ovi mali specijalci skloni, završe se i iznenađenjem, kada shvate da kutija, ta misteriozna kutija, ipak nije prazna, već da su u njoj neke tričarije i drangulije, koje se lepe za krzno, pa ne mogu da se vade da su spavali dok se haos sam napravio. 

Naslovna fotografija: usatiki.ru