Obožavali smo ih zbog njihove pretenciozne lepote, neodoljivog šarma, fatalne privlačnosti, neodoljivog glasa i hipnotišućih očiju. Čuvali smo njihove slike i maštali da budemo kao oni. A onda smo se jedno jutro probudili, shvatili da su mladost i lepota ipak prolazni, te da i holivudske bajke ne traju večno. Danas, oni su i dalje vanserijski talentovani glumci koji i dalje plene, pune bioskope i imaju na milione obožavatelja. Ipak, kose su posedele, stomaci se opustili, navike promenile. Oni više nisu prinčevi i princeze, ali ih mi i dalje volimo, tako punačke, prosede, proćelave i ostarele. Nekada su bili onakvi a danas su baš ovakvi…

Foto: gunslot.com

Foto: gunslot.com

Da ne bismo uzalud tražili reči, reći ćemo samo jedno – ikona. Danas, on je 70-ogodišnjak, kome na karijeri, uspehu, formi i obliku, mogu da pozavide i dečaci od 20 godina, jer je on Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger).

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Maestralni Džon Travolta (John Travolta) spada u one vanvremenske, kome godine, ipak, ne mogu ništa. Da li se slažete sa nama?

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Holivudska miljenica, kako je iz milošte zovu, Meg Rajan (Meg Ryan) ponosno gazi ka 60-oj godini i, iako vidno starija, nije izgubila na šarmu i toplom osmehu koji je možda i njen najbolji zaštitni znak.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Glumac, koji je doživeo jedan od najneslavnijih preobražaja tokom svoje karijere, a sve zahvaljujući plastičnim operacijama kojima se podvrgavao. Ipak, to nas nije sprečio da ga upamtimo kao Harlija Dejvidsona, Lepog Džonija, te legendarnog Džona Greja (John Gray) iz “9 1/2 nedelja”.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Nekada Džejms Bond koji je u nekoliko prilika spasio svet, Pirs Brosnan (Pierce Brosnan) odlučio je da ostatak života provede uživajući i ne mareći da li može da se “ugura” u Bondov smoking. Uostalom, koga briga, život je jedan, na mlađima je ostalo da spašavaju svet.

 

Foto: thecontemplativecat.blogspot.rs

Foto: thecontemplativecat.blogspot.rs

Bio je i Roki i Rambo, i Atentator i Specijalista, i Karter i Alpinista i još mnogo toga. I danas je jedan od najboljih koji su stali pred objektiv kamere, Silvester Stalone (Sylvester Stallone).

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Heroj svačijeg detinjstva, niko, čini nam se, nije umeo gore da prebije protivnika a da ostane začešljan i hladan kao led. Stiven Sigal (Steven Seagal), nekad i sad.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Jedan od najvećih holivudskih “mrguda”, Tomi Li Džouns (Tommy Lee Jones), bilo da je star, mlad, negativac ili heroj koji spašava dan, uvek je pri vrhu liste najomiljenijih.

 

Foto: viralscape.com

Foto: viralscape.com

Vreme je prošlo, pustio je kosu, nabacio koji kilogram, ali je to i dalje fantastični Val Kilmer (Val Edward Kilmer), koji se između ostalog ostvario u ulozi neponovljivog viteza tame, Betmena.

 

Foto: mostamazingidea.blogspot.rs

Foto: mostamazingidea.blogspot.rs

Izgleda da zub vremena ne zaobilazi ni neke od najvećih akcionih heroja koje je Holivud i svet video…

 

Naslovna fotografija: Pinterest