Iako se žene smatraju nežnijim polom, brižnijim i emotivnijim bićima od muškaraca, istorija poznaje i one koje su činile strahote pred kojima je ceo svet užasnut. Njima nisu bila strana mučenja, brutalnosti, ubistva i zlostavljanja. Pročitajte o njima i njihovoj zlobi.

  1. Irma Griz (1923-1945) je bila zaposlena kao upravnca u nacističkim logorima Ravensburku i Aušvicu, na ženskim odeljenjima. Ona je osuđena za zločine protiv čovečnosti na smrt. Mučila je zatvorenice različitim metodama, uvek je nosila pštolj i hodala u teškim čizmama. Nakon Drugog svetskog rata je osuđena na smrt, a pogubljena je 13. decembra 1945. godine. Zvali su je Lepa zver.

1

  1. Majra Hindli je bila serijski ubica iz Engleske. Činila je brojna zlodela sa svojim suprugom Janom. Oni su kidnapovali, sekualno zlotavljali, mučili i ubijali decu staru između 16 i 17 godina. Policiji ih je prijavio rođak koji je imao 17 godina. Osuđena je na doživotnu robiju iako je poricala krivicu. Umrla je u zatvoru 2002. godine.

2

  1. Izabela Katolička je bila španska vladarka, a živela je od 1451. do 1504. godine. Vladala je Kastiljom i Leonom. Njen suprug Filip II Aragonski i ona su stabilizovali kraljevstvo što predstavlja njeno dobro delo, kao i finansiranje Kolumbovog putovanja. S druge strane, upamćena je kao vladarka koja je mučila, proterivala i ubijala jevreje i muslimane. Ne zna se broj ubijenih pod njenom naredbom, a mučenja koja je osmišljavala bila su raznovrsna.

3_

  1. Beverli Gejl Alit je serijski ubica iz Engleske. Radila je kao medicinska sestra na dečijem odeljenju u bolnici. Osuđena je za ubistvo četvoro dece i nanošenje teških povreda još šestoro, kao i pokušaj ubistva još troje dece. Zločini su počinjeni u periodu od 59 dana, od februara do aprila 1991. godine. Ubijala je insulinom. Osuđena je 1993. godine na doživotnu kaznu u zatvorskoj bolnici.

4_

5.      Bladi Meri (Krvava Meri)/ Kraljica Meri je vladala Engleskom i Irskom od 1553. do 1558. godine, a poznata je po pogromu protestanata. Ona je bila jedino preživelo dete rođeno u braku Henrija VIII i njegove prve žene Katarine od Aragona. Bila je brutualna, naredila je vešanje ogromnog broja ljudi, pa su je zvali Krvava Meri, a po tom nadimku je i danas poznata.

5

  1. Bela Ginis, veoma krupna žena od 91 kilograma, norveškog porekl, jedna je od najstrašnijih serijskih ubica u Americi. Ubila je oba svoja muža, svu svoju decu, kao i prosce. Razlog zlodela su bili pohlepa i polisa osiguranja.

6_

  1. Meri En Koton je rođena u oktobru 1832. godine. Udala u dvadesetoj i sa svojim suprugom je imala petoro dece, od kojih je četvoro umrlo od bolova u stomaku. Nakon toga, dobija još troje dece i svo troje umiru od problema sa crevima. Kasnije se udavala još dva puta. Sva tri muža su umrla od bolova u stomaku. To je u nekom trenutku došlo do medija, uz pomoć kojih je raskrinkana kao ubica svoje dece i muževa. Osuđena je na vešanje, 24. marta 1873. godine.

7

  1. Ilse Koh je rođena 22. septembra 1906. godine. Ona je poznata kao Veštica (Kučka) iz Buhenvalda. Bila je žena Karl Oto Koha, jednog od prvih istaknutih nacista. Ona je u istoriji poznata kao neko ko je uzimao suvenire sa kože zatvorenika. Priča se da je imala abažure za lampe, napravljene od ljudske kože. Imala je bič obložen žiletima kojima je mučila trudne logorašice. Nakon rata je osuđena je na doživotnu robiju, a ubila se u ženskom zatvoru 1967. godine.

8_

9.      Katarina Vitez je rođena 24. oktobra 1955. godine. Ona je bila prva žena u istoriji Austrije, koja je osuđena na doživotnu robiju. Prerezala je grkljan štenetu, na oči njenog drugog muža; mesarskim nožem je 37 puta izbola Čarlsa Tomasa, ubodne rane su bile i spreda i otpozadi, zatim ga je svukla, odsekla mu glavu i stavila u lonac sa supom, a od ostalh delova tela priprmila je obrok, koji nije servirala deci, kako je planirala, jer je naišla policija.

9

10.  Eržebet Batori je rođena 1560. godine, a umrla je 1614. godine. Bila je grofica iz poznate porodice Batori, u kraljevini Mađarskoj. Ostalaje upamćena kao Krvava grofica, jer je maltretirala seljanke, premlaćujući ih, sakateći ih, žvaćući delove njihovih lica. Nikada joj nije suđeno, zbog pedigrea koji je imala. Porodica Batori se smatrala vampirskom familijom.

10

Izvor: www.wonderslist.com