Sve više obaveza i sve manje vremena za ljubimca koji vam je kao član porodice? Hm, možda ne možemo da vam dopunimo dan sa ekstra par sati slobodnog vremena, ali možemo da vam predstavimo neke super zanimljive i korisne gedžete koji ćevama olakšati i uštedeti vreme, a vašem ljubimcu napraviti dobru zanimaciju. Nije važno da li ste „cat person“ ili „dog person“, ovo je svakako lista za vas!

 

Foto: chewy.com

Foto: chewy.com

Interaktivni laser za mačke.

Ova igračka će svakako učiniti da se vaša mačka istrči i zabavi, a na vama će biti samo da je s vremena na vreme proverite da se ne zaigra previše…

 

Foto: ebay.com

Foto: ebay.com

Automatska hranilica za suvu hranu.

Ovo je „gedžet“ koji može, u zavisnosti od ‚veličine da se koristi i za kuce i za mace, a odličan jer ima program koji se podesi da napuni iz rezervoara činijicu kada se ona isprazni.

 

Foto: smartmash.net

Foto: smartmash.net

„Pametna“ kost za pse.

„Go Bone“ je zapravo igračka kojom se upravlja preko aplikacije, a koja ima više opcija, pa se između ostalog ponaša kao loptica za kojom pas trči. Obložena je gumom i plastikom, pa kada je pas uzme u usa ona pređe u stanje mirovanja. Onda kada ga pusti, uređaj ponovo počinje da se kreće u zavisnosti od pokreta psa. Sve to, vlasnik kontroliše putem mobilnog telefona.

 

Foto: theverge.com

Foto: theverge.com

Ogrlica koja upozorava na vrućinu.

Ova ogrlica putem sms poruke šalje vlasniku upozorenje kada je previsoka temperatura za ljubimca. Za sada, ova ogrlica je dizajnirana samo za pse, a u pripremi je i verzija za mace. Ono što vam je potrebno, jeste konstantna internet konekcija, kodirani čip i sim kartica.

 

Foto: slashpets.com

Foto: slashpets.com

Robotizovana kutija sa peskom za mace.

Znamo da sigurno ne uživate u čišćenju posipa koje koristi vaša maca, pa vam zato predlažemo robotizovanu kutiju za peskom, koja, kada vaša maca završi svoje potrebe vrši automatsko prosejavanje peska, te fekalije deponuje u posebnu komoru, odakle je čišćeje jednostavno.  

 

Foto: activedogtoys.wordpress.com

Foto: activedogtoys.wordpress.com

„Puppy Tweets“ ogrlica.

Ova ogrlica analizira kretanje i ostale radnje vašeg psa, a zatim na „Twitter“ nalog šalje jednu od 500 unapred snimljenih poruka, u zavisnosti od toga šta vaš pas radi. Na primer, ako ogrlica detektuje lizanje, šalje na vaš nalog „tvit“ sa sadržajem „Pogodi šta ližem sada“?

 

Foto: cpnotesz.com

Foto: cpnotesz.com

„Furbo“ kamera za ljubimce.

Još jedan gedžet koji vam omogućava komunikaciju sa vašim ljubimcem i kada niste kući. Kontroliše se putem aplikacije za mobilni telefon, a vašu kucu ili macu možete videti, obratiti mu se, pa čak ga i počastiti granulama koje ova multitasking naprava izbacuje.

 

Foto: thebrokedog.com

Foto: thebrokedog.com

„Clever pet“.

Ovo je pametna igračka kojom se mogu služiti i pas i mačka. Kombinuje svetleće efekte, uz nagradu kada pritisnu šapom osvetljeno polje.

 

Foto: goldenacresdogs.com

Foto: goldenacresdogs.com

„Go Dog Go“.

Ovo je idealna igračka za vašeg psa, pogotovo ako imate dvorište. Naime, ona automatski izbacuje loptice, brzinom i na daljinu kou vi prethodno podesite. Ime je sasvim prilagođeno ovoj igrački.

 

Foto: homecrux.com

Foto: homecrux.com

„Aqua Paw“.

Ovaj nastavak za crevo ili tuš svakako će olakšati kupanje vašeg ljubimca, a u neku ruku ga i ulepšati, jer je mlaz koji ispušta idealan za masiranje, jer prolazi kroz krzno, i deluje kao prijatna masaža.

Naslovna fotografija: pinterest.com