Za stil, ali onaj pravi, urođeni, možemo reći da je poput slike – govori hiljadu reči. One su obeležile, vreme koje se meri danima, godinama, vekovima, ma večnošću. Nisu imale ni iscrtane obrve, ni silikonske implantate. Nisu prihvatale svaku ulogu i nisu bile žene kojih ima na svakom koraku. Nisu imale profile na društvenim mrežama, a ipak, svojim pojavama su ostavljale bez daha. O njihovim toaletama i prirodnim osmesima se pričalo i pripovedalo. Vreme im ne može ništa, jer su one bile prave dame, svojevrsna čuda svojih profesija a pre svega žene, koje nikada nisu zaboravljale svoju najvažniju ulogu: da ostanu žene.

brizit

Foto: cateyesignature.com

Fatalno lepa plavuša koja je definitivno dala pečat jednom vremenu. Nije dozvolila da joj plastična hirurgija upropasti reputaciju, stari lepo i dostojanstveno.

dzeki_kenedi

Foto: fashionstylefan.com

Njen modni stil je bio samo “posledica” dobrog ukusa i osećaja za estetiku, kao i spoznaje svojih ličnih kvaliteta, koje je i te kako posedovala.

elizabet_tejlor

Foto: collegefashion.net

Filmska Kleopatra, još jedna je od  žena na samom vrhu liste, koje su svojom pojavom i svestranošću postavile standarde, koji definišu “creme – della – creme” ženske senzualnosti i lepote.

grejs_keli

Foto: pinterest.com

Kneginja od Monaka, koja je postala po udaji, smatra se jednom od najvećih modnih ikona i lepote svih vremena. Ostala je upamćena kao velika dama vilinski plave kose i vitkog stasa.

ketrin_hepbern

Foto: wardrobeadvice.com

Začetnica ideje o modernoj i samostalnoj ženi, koja na sebi svojstven način nosi muške pantalone. Njena lepota je bila ogromna, ali opet sporedna, u poređenju sa držanjem i snagom koja joj je prosto kuljala iz očiju.

koko_sanel

Foto: mournerslane.com/coco-chanel

Kratko rečeno, trajno je zadužila čitav modni svet i sve žene širom sveta, ostavljajući za sobom, ne samo razrađenu modnu kuću, već princip i način života i oblačenja.

madona

Foto: ngjyra.com

Bilo da je volimo ili ne, svojom harizmom i hrabrošću, najpre je pomerila a zatim postavila nove standarde kada su u pitanju stil i javni nastup.

marlen_ditrih

Foto: ninawum.com/the-toupee-of-marlene-dietrich/

Intrigantna, kontraverzna za svoje vreme, prefinjena i talentovana lepotica, koja je ostavila duboki trag svojom pojavom i ličnošću.

odri_hepbern

Foto: ladiesetmacarons.blogspot.com

Spadala je u onu vrstu žena koje, šta god da obuku svakako izgledaju glamurozno, ali ono što ju je ubeležilo na listu neprolaznih, jeste definitivno način na koji je uokviravala oči ajlajnerom, koji je davao posebnu notu njenom licu i uopšte pojavi.

princeza_dajana

Foto: The Fashion Wordsmith – WordPress.com

Bilo da je vreme provodila sa decom, ili je imala zadatak da blista na nekom prijemu, u svakom trenutku je pravdala epitet ikone stila.

Naslovna fotografija: Colourbox