Bez obzira što je došlo vreme odmora i putovanja, mi ne nameravamo da smanjimo broj obrtaja kada su znanje i zabava u pitanju. Proputovali smo svetom uzduž i popreko kako ne bisno izneverili dobru tradiciju od 10 zanimljivosti koju upražnjavamo svakog meseca. Da smo uspeli da pomerimo granice neverovatnh informacija, videćete ako ostanete sa nama do kraja teksta!

 

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Tigar, kao jedna od najvećih mačaka na svetu nema sposobnost da prede, ali zato naklonost iskazuje žmirkajući i zatvaranjem očiju.

 

Foto: thevintagenews.com

Foto: thevintagenews.com

Ako mislite da sreća baš nije nikakav faktor u životu, razmislite još jednom. Medicinska sestra po imenu Vajolet Džesop (Violet Jessop) radila je čak na tri broda koja su potonula, a sva tri potonuća je preživela. „Olimpik“ se sudario sa ratnim brodom, „Britanik“ je naleteo na podvodni torpedo, a „Titanik“ je udario u ledenu santu.

 

Foto: alternativenewsnetwork.ne

Foto: alternativenewsnetwork.ne

Uživate u čaši hladnog Pepsija ili Koka Kole svakodnevno, zar ne? Da li ste znali da indijski farmeri ova osvežavajuća pića koriste kao jeftine pesticide?

 

Foto: guernseydonkey.com

Foto: guernseydonkey.com

Je l i vi spadate u grupu ljudi koja, poštujući pravilo „5 sekundi“ nakon tih 5 sekundi podignete i pojedete hranu sa poda? Ne biste trebali, jer onog časa, kada hrana dotakne pod, istog časa se za nju zalepe bakterije.

 

Foto: aselajn.livejournal.com

Foto: aselajn.livejournal.com

Mačak Sajmon (Symon) nije bio samo obična maca, jer je čitav život služio u Britanskoj kraljevskoj mornarici, za šta je čak dobio i Viktorijin krst, najveće državno odlikovanje za hrabrost, jer je dizao moral vojsci za vreme rata, te lovio miševe i na taj način pomogao da se netaknute sačuvaju zalihe hrane. Nakon što je uginuo od inficiranih rana, sahranjen je uz najviše državne počasti.

 

Foto: onashem.mediasole.ru

Foto: onashem.mediasole.ru

Da li ste znali da surla odraslog slona sadrži neverovatnih 40.000 mišića, dok ljudsko telo u celini ima „samo“ 752.

 

Foto: fineartamerica.com

Foto: fineartamerica.com

Da se počast odaje na najrazličitije načine, govori i podatak da, onog trenutka kada je čuveni Frenk Sinatra (Frank Sinatra) preminuo, sve kockarnice u Las Vegasu su prekinule da okreću svoje rulete na jedan minut.

 

Foto: hashtagmaine.bangordailynews.com

Foto: hashtagmaine.bangordailynews.com

Stiven King (Steven King), čuveni tvorac brojnih horor romana, priznao je tokom jednog intervjua da noću odlazi na spavanje ne gaseći svetlo u sobi.

 

Foto: picturesmo.com

Foto: picturesmo.com

Sledeći podatak će oduševiti sve ljubitelje filmskog junaka Betmena. Dakle, na Tajvanu postoji tematska soba u kojoj je bukvalno svaki kutak uređen na temu Betmena.

 

Foto: mashable.com

Foto: mashable.com

Pesak iz Sahare, koji je inače izuzetno bogat mineralima, vetrom putuje preko Atlantskog okeana, sve do amazonskih kišnih šuma, gde pada na tlo, te đubri zemljište.

Naslovna fotografija: HD Wallpapers Rocks