Poklonom izražavamo ljubav prema nekome, dajemo ga dobrovoljno, bez da očekujemo nešto za uzvrat. Takođe, vrednost poklona je manje bitna, važna je iskrenost osećanja prilikom davanja. Poklone umotavamo u papir za uvijanje, pišemo posvete na njima, kojima prenosimo određene želje. Dajemo ih za rođendane, godišnjice, venčanja i druge posebne prilike. No, pokloni imaju posebnu vrednost ako su ručno napravljeni. Pogledajte naših 10 predloga za hendmejd poklone.

Čestitka:

U jednoj ručno napravljenoj čestitci, uz pomoć brojnih tutorijala na internetu, napišite ono što zaista osećate i želite primaocu.
cestitka

Domaći kolač:

Dođite na nečiju proslavu sa kolačem koji ste vi napravili i budite sigurni da ćete ga obradovati. Domaće torte i kolači su uvek ukusniji od kupovnih.
_kolac

Ram za slike:

Izaberite slike koje vas vezuju za zajedničko provedene dane, poređajte ih na jedan karton, obojite ram i dopišite specifičnu poruku. Igrajte se sa oblicima i bojama, jer ovaj poklon može da se napravi na bezbroj načina.
ram

CD u kutiji:

Napravite plejlistu koja se tiče vaših zajedničkih trenutaka, naslovite pesme nekim simpatičnim nazivom i sve to smestite u ručno oslikanu kutiju.
_cd_

Žurka iznenađenja:

Ovakve žurke se pamte celog života. Priredite li je dragoj osobi, smatraće vas večnim prijateljem. Okupite ljude, pripremite balone, konfete, hranu i piće i dočekajte slavljenika/icu u mraku njegovog/njenog njegovog stana.
party

Večera:

Bilo da je romantična ili ne, večera će prijatno iznenaditi svakog kome je namenjena. Pripremite njegovo/njeno omiljeno jelo ili neki Vaš specijalitet i obostrano uživajte uz vino i ćaskanje.
_vecera_

Video poruka:

Snimite sami video poruku. Možete nešto reći ili napraviti miks zajedničkih slika sa omiljenom pesmom.

DIY ukrasni predmet:

Napravite predmet od keramike ili gline, nakit od drvenih perli ili dekupaž kutiju i poklonite je specijalnoj osobi. Budite uvereni da taj predmet nikada neće otići u kantu za smeće.
diy

Šal:

Ispletite, ištrikajte ili isheklajte šal koji će biti upotrebljiv i nosiv i znajte da ste poklonili najpažljivije napravljen dar ikada.
sal

Spomenar:

U jednu sveščicu nalepite slike, karte za koncerte i druge papirnate predmete koji vas povezuju sa osobom kojoj je poklon namenjen. Napišite nešto o vašim šalama, stihove omiljenih pesama i bilo šta drugo što vas može asocirati na zajedničke trenutke.
sal

Slike: http://listcrux.com