Zadojeni stereotipima, kada nam neko kaže klavir, mi pomislimo ili na koncertni „Petrof“ ili pak na sobni „pianino“. Ono što uglavnom ne znamo, je da se tokom godina dizajn znatno unapredio, te tako ne postoji oblik u koji se ne mogu upakovati crne i bele dirke.Zamislite klavir u krug, potpuno providni, ili pak u obliku praseta… Deluje vam da smo pobrljavili od toliko tema? Ne, ne, evo 10 dokaza da mašta stvarno može svašta.

cudni_klaviri_8

Foto: normans.co.uk

Mi bismo mu svakako dodelili nagradu kao gigantu svoje vrste. Sigurni smo da proizvodi neverovatan zvuk, ali ga izgled svakako dovodi na ovu našu listu, i to na prvo mesto.

 

klavir_1

Foto: routenote.com

Efektan, iznenađujuć, jednostavan, neočekivan i naravno čudan!

 

klavir_2

Foto: joytunes.com

Malo mašte rađa puno muzike.

 

klavir_4

Foto: joytunes.com

Možda nije lepo, ali mi imamo jednu dilemu: da li grokće ili ispušta regularno do, re, mi, fa, sol, la si, do?

klavir_5

Foto: pinterest.com

Izuzetno redak, pa samim tim i poseban, čuveni “žirafa” model klavira, koji nam stiže od konstruktora iz Engleske. Raritet u svetu muzičke umetnosti.

 

klavir_6

Foto: joytunes.com

Specifičan, ne po samom svom izgledu, već zbog činjenica da je od dirki do papučica optočen “Swarovski” kristalima koji mu daju potpuno futuristički, glamurozan i čudan izgled.

 

klavir_7

Foto: toxel.com

Nas pre podseća na neku drvenu barku koja se ljulja, nego na klavir koji se ljulja dok svirate, ali dobro, oni znaju bolje, ako kažu da je klavir, klavir je…

 

klaviri_8

Foto: in-vogue-fashion.blogspot.com

Potpuno providan, kao da nije sa ove planete…

klaviri_9

Foto: homeideasmag.com

Moderan, nema šta… Možda čak i previše za naš ukus…

 

klaviri_10

Foto: pianotea.com

Pomer’te se malo u stranu, stigao je klavir u obliku kitovog leđnog peraja!

 

klaviri_11

Foto: luxuriousmagazineasia.com

Gizdav i raskošan, imao je konstruktora koji se usudio da koristi čisto suvo zlato u njegovom stvaranju, te ručno oslikava motive najkvalitetnijim bojama… Unikat!

Naslovna fotografija: Classic FM