O njenom nesvakidašnjem, a nemerljivom glumačkom talentu, može se govoriti samo u superlativu. Uloga „Cakane“ Katarine Anđelić, u domaćoj seriji „Otvorena vrata“, koja se emitovala 90-ih godina prošlog veka, vozdigla je i utvrdila sigurnu stazu ka pijedestalu gde ima mesta samo za najbolje. Njena Katarina, bila je simbol žene koja se krajem XX veka na Balkanu borila protiv kiča, šunda, prosečnosti i svega onoga što je to mutno doba nosilo sa sobom. Na svoj način, nenametljiva a opet unikatna, pravi biser srpskog i regionalnog glumišta, diva, u svakom smislu te reči. Ipak, zanimalo nas je ko je ustvari prava Vesna Trivalić, kada se reflektori ugase i kada umine škripa pozorišnih dasaka i pronašli smo je. Vredelo je.

 

cakana

Foto: youtube.com

Pošto spada u opus onih umetnika koji svoj privatni život drže daleko od očiju i ušiju javnosti, o njenom detinjstvu se vrlo malo zna. Izjavila je jednom prilikom da je od malena bila okružena umetnošću.

 

6

Foto: listal.com

Bliskost sa bratom, donela joj je i ljubav prema klasičnoj muzici i džezu, a usput je naučila da svira gitaru. U slobodno vreme volela je da zaigra odbojku, a nisu joj bili strani ni platno i kist, jer je oduvek volela da slika za svoju dušu.

 

4

Foto: Nezavisne novine

Ističe da je nesigurnost sastavni deo njene ličnosti i da je u neku ruku i neguje. Dalje navodi da joj je stalno u glavi pitanje da li je bila dovoljno dobra i da li se publika zabavila.

 

3

Foto: secanja.com

Na Fakultetu Dramskih Umetnosti studirala je u klasi koja je popularno nazvana „12 veličanstvenih“, u koje se, između ostalih ubrajaju Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Zoran Cvijanović, pokojni Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, Srđan Todorović i drugi. Njeno studiranje trajalo je čak 19 godina, ali je i to privela kraju 2003. godine.

 

1

Foto: lepaisrecna.rs

Pored Seke Sabljić, smatra se najvećom srpskom komičarkom, a njen talenat i glumačka svestranost adekvatno su nagrađeni prestižnom nagradom „Zlatni ćuran“.

 

2

Foto: Tračara

Nakon završene srednje škole stekla je zvanje tehničara za mikrobiološku hemiju, pa je, prirodno, želela da studira hemiju.

 

aleksandar_sasa-volic

Foto: macvainfo.rs

Glumački talenat je otkrila sasvim neočekivano. Pošto je bila dete strogih roditelja, koji su joj uglavnom branili izlaske, upisala se na dramsku sekciju, na koju je slabo išla jer je većinu vremena provodila sa društvom. Ipak, njen mentor, Aleksandar Saša Volić prepoznao je ogroman talenat i potencijal, te obavio razgovor sa njenim roditeljima o njenom ozbiljnijem angažmanu. Produkt tog razgovora i više je nego evidentan.

 

fobija_od-kamera

Foto: Blic Online

Na opšte iznenađenje, jednom je izjavila da ima fobiju od kamera, te da se pred njima dobro oseća samo kada radi na nekom projektu.

 

5

Foto: Press Online

Vesna Trivalić je rođena u Beogradu, 13. marta 1965. godine. Jedna je od glumica koju gotovo nikada nećete videti u nekoj „tok – šou“ emisiji, a kada pristane da da intervju za štampane medije, odmah naglašava da na pitanja o privatnom životu neće odgovarati.

dubai

Već više od decenije ne živi u Srbiji već u Dubaiju, gde je otputovala sa mužem i sinom zbog muževljevih poslovnih obaveza. Ipak, navodi da „jednostavno ne ume da preživi na plus 50 stepeni iako je sve klimatizovano“, pa zato leta rado provodi u Srbiji.

Naslovna fotografija: Србин.инфо