Velike usne su i dalje u trendu, no popunjavanje usana filerima više nije. Hvala Bogu. Pogledajte 10 trikova uz pomoć kojih vaše usne mogu izgledati veće, bez ikakve plastične operacije.

Pre nanošenja bilo kakvog karmina, namažite usne nude nijansom olovke. Usne će biti poput idealnog platna za nanošenje karmina, a na ovaj način dobiće se izvesna punoća. Idealno bi bilo da karmin nanosite četkicom za karmin.

Ne koristite tamne karmine ukoliko imate tanke usne. Usne sa njima izgledaju još tanje nego što jesu. Eksperimentišite sa bojama, nađite odgovarajuću vašem tenu, no imajte u vidu da nude nijanse daju najpuniji izgled tankim usnama.

Rozikaste i breskvaste nijanse sjaja za usne na svetlosti daju efekat punijih usana. Možete isprobati i neki od sjajeva koji su namenjeni povećanju volumena usana. Takođe, za ovaj efekat, možete naneti sjaj i samo na sredinu usana.

Za efekt senzualnih napućenih usana, koristite četkicu za zube. Očetkajte njome usne, zatim nanesite ulje za negu usana.

Oivičite usne olovkom koja je jednu nijansu tamnija od vaše prirodne boje usana. Nanosite je od centra, ka spolja.

usne

Konturisanjem usana možete napraviti senku tako da donje usne izgledaju veće. Bronzerom lagano pređite preko linije koja se nalazi ispod vaše donje usne i paralelna je sa usnom.

Pilingujte vaše usne. Možete napraviti piling i sami, mešanjem hidrantne kreme sa kafom ili solju. Nakon petominutnog masiranja, usne će delovati punije.

Usne premažite tečnim puderom, pa tek onda nanesite olovku i(li) karmin.

Spoljašnji uglovi usana, ukoliko su namazani tamnijom nijansom karmina, od sredine namazane svetlijom, daju efekat punoće. Dakle, sam centar usana treba da bude najsvetliji.

Kupujte sjajeve, balzame ili druge proizvode za usne koje sadrže mentol. Korišćenjem ovog sastojka, dolazi do ubrzavanja protoka krvi, a usne bivaju većeg volumena.

usnetacka7

 

Izvor: http://www.marieclaire.com