Prelepe, svečane, skandalozne, mini, sa dugačkim šlepom, nesvakidašnje, ili zavodljive. Na paleti prideva, kojim možemo da se poslužimo, kako bi opisali ovaj ženski komad odeće, ovo su samo neki od mnogih. One su večite i neprolazne, vreme im ne može ništa, a pogotovo za ovih 10 modela za koje smo se odlučoli ovom prilikom. Dame i gospodo uživajte u našoj maloj reviji.

 

crna_haljina

Foto: hiddengarden.foroactivo.com

Čuvena crna haljina.

Haljina koja u sebi krije eleganciju, misteriju, stereotip, stil, svakodnevicu i ekstravaganciju. Kao ni jedna druga, odgovara svakoj prilici i svakom dobu dana bilo da je neobavezna, službena ili večernja.

 

crvena_haljina

Foto: Jesse Lynch

Crvena haljina.

Haljina strasti i ljubavi. Zavođenja i uživanja. Žena koja ponese haljinu ove boje, svakako mora biti vatrena, samouverena, svesna da šalje posebnu poruku. Bilo da je skarletna ili boje trule višnje, sa razlogom se našla na spisku neprolaznih.

 

dugacka_haljina

Foto: bagolyko.varazslat.net

Dugačka haljina.

Haljina posebnih draži. Može biti prekrivena cvetnim motivima, imati linije, ili pak biti u jednoj boji. Posebnu draž ima na ženama koje su nešto višlje. )

 

bela_haljina

Foto: AliExpress.com

Bela haljina.

E, ovo je boja za koju morate imati određeni tip ličnost. Šalju poruku detinjaste čednosti, te u njoj svaka žena ima poseban izgled. Sa razlogom je upravo ovo boja venčanice u zapadnom svetu. Jednostavno, jedinstvena.

svakodnevne

Foto: zenskimagazin.rs

Haljina za svaki dan.

To treba da bude haljina u vašoj omiljenoj boji i modelu u kome se najbolje osećate. Može a ne mora da podleže modnim eksperimentima, opisali bismo je kao -casual-.

bez_ledja

Foto: Pinterest

 Haljina bez leđa.

Ekscentrična. Ukoliko je dugačka, bez prevelikog dekoltea i sa rukavima, može biti jedna od onih koje blistaju na crvenom tepihu. Senzualnost je možda i najjači osećaj koji ostaje za ovakvom toaletom.

balske_haljine

Foto: www.backseatmafia.com

 Balska haljina.

Prva asocijacija je verovatno carski bal u nekoj prelepoj dvorani sa bleštavim lusterima, gde se igraju valceri i polke. Danas to izgleda malo drugačije, ali balska haljina, bez obzira na doba i vek nije izgubila na lepoti, glamuru i prestižu. Što je unikatnija, to je veća mogućnost da ćete je nositi samo u jednoj prilici, no, ovo je jedna od stvari na kojima definitivno ne treba štedeti.

 

vecernja

Foto: Wheretoget

Večernja haljina.

Pre nego boja i model, ako se poštuju neki standardi, ovde je u pitanju stvar ukusa i prilagođenosti. Ovo treba da bude haljina koja neće ničim upadati u oči, ali koje će se svi jako dobro sećati.

haljina_za_plazu

Foto: Pinterest

 Haljina za plažu.

Providna, cvetna, bela, šarena, duža, ili kraća. Model prilikom čijeg biranja, žena treba da se rukovodi samo jednim pravilom, a to je da bude lagana i lepršava.

 

providna

Foto: fashionisima.enfemenino.com

„Nude“ haljina.

Za ovakav komad tkanine, potrebna je određena hrabrost i figura. Tanka linija je deli od vulgarnosti, ili od stila. U svakom slučaju, provokativna kakva jeste, zaslužuje svoj ofinger u ormanu.

Naslovna fotografija: Naf Dresses